Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον ψευτογιατρό που υποσχόταν θεραπεία με βλαστοκύταρα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

20 Ιανουαρίου 2023

Ποινική δίωξη σε βάρος του ψευτογιατρού που υποσχόταν θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και απομυζούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πρόκληση σωματικών βλαβών και απάτη κατ’ εξακολούθηση τόσο στον φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα, ο οποίος προσποιούνταν τον νευρολόγο όσο και βάρος του Γερμανού γιατρού.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η πρώτη καταγγελία έχει το 2019 όταν αδερφός ενός εκ των θυμάτων ανέφερε ότι το 2016 ο ψευτογιατρός τους απέσπασε περισσότερα από 60.000 ευρώ προκειμένου όπως τους είπε πει να περπατήσει ξανά το θύμα. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συνέβη και το 2017 ο ασθενής απεβίωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φυσιοθεραπευτής μαζί με τον Γερμανό γιατρό χορηγούσαν αμπούλες λέγοντας ότι είχαν βλαστοκύτταρα ενώ είχαν γλυκόζη ή σκέτο νερό.

Γερμανοί και Έλληνες αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο γραφείο σε περιοχή της Βάδης-Βυρτεμβέργης στη Γερμανία και εντόπισαν τις αμπούλες από τις οποίες πήραν δείγμα προς εξέταση.

Η υπόθεση ξεκινάει από το 2005 με τα θύματα να δίνουν μέχρι και 100.000 ευρώ όπως αναφέρεται. Εκτιμάται ότι η λεία των δύο απατεώνων φτάνει το 1 εκατ. ευρώ.

Ήδη κινείται η διαδικασία για την δημοσιοποίηση των στοιχείων του ψευτογιατρού προκειμένου να εντοπιστούν και άλλοι πολίτες που έπεσαν θύματα της απάτης. Για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης.

thestival.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This