Θεσσαλονίκη: Η αποχή της αντιπολίτευσης ακύρωσε το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο

5 Αυγούστου 2020

Η έλλειψη απαρτίας ακύρωσε την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για δυο σημαντικά θέματα της πόλης και συγκεκριμένα για τη γνωμοδότηση επί των ενστάσεων κατά του Πολεοδομικού Σχεδίου του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και την έγκριση των όρων σύμβασης χρησιδανείου μεταξύ δήμου Θεσσαλονίκης και ΟΑΣΘ για τα λεωφορεία από τη Λειψία.

Η αντίδραση παρατάξεων της αντιπολίτευσης και η στάση αποχής που επέλεξαν για τη συνεδρίαση η οποία θα πραγματοποιούταν «δια περιφοράς», είχε ως αποτέλεσμα να μη συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των δημοτικών συμβούλων για να συνεδριάσει το Σώμα.

Συγκεκριμένα, απαντητικά μέιλ για τα δύο θέματα απέστειλαν στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δρόσο Τσαβλή 31 σύμβουλοι, ενώ για την απαρτία απαιτούνταν 33, καθώς η συνεδρίαση θα γινόταν «δια περιφοράς».

Από τη συνεδρίαση απείχαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας όπως είχαν ανακοινώσει, οι παρατάξεις των κ. Βούγια, Νοτοπούλου, Ζαριανόπουλου, Γαζάκη, Ρακκά, Τρεμόπουλου. Από την παράταξη «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» απείχαν ο επικεφαλής Γιώργος Ορφανός και η σύμβουλος Χριστίνα Αρχοντή.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαβλή, υπέρ και για τα δύο θέματα ψήφισαν 28 δημοτικοί σύμβουλοι. Η έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί εκ νέου αύριο με τηλεδιάσκεψη.

Πηγή: voria.gr

Author: Radionorth3

Share This Post On
468 ad
Share This