Θεσσαλονίκη: Εθελοντική αιμοδοσία από τη ΧΑΝΘ στις 3 και 4 Δεκεμβρίου

24 Νοεμβρίου 2021

Στην πέμπτη εθελοντική αιμοδοσία προχωράει η ΧΑΝΘ την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, η οποία και θα είναι αφιερωμένη στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Πηγή Ζωής» που προσφέρει αίμα σε ανθρώπους που πάσχουν από θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία).

Παράλληλα στο φουαγιέ του ιστορικού κτηρίου της Χ.Α.Ν.Θ. θα φιλοξενηθεί Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Ελπίδα -Ζωή», προσφέροντας στους αιμοδότες μια ευχάριστη εμπειρία. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Βέτα Μουζακίτη, Γιώργος Λένης, Λίτσα Μάγκου Καραχάλιου, Λουκία Ορφανού, Μαρία Λουμπούρδη, Μαρίνα Στάθη, Ματίνα Σιώκη, Πηνελόπη Καπετανούδη, Σοφία Φουντουλακη, Στέλλα Χαβιαροπουλου- Stella Caviart.

Την 5η εθελοντική αιμοδοσία  στη ΧΑΝΘ συνδιοργανώνουν κοινωνικοί φορείς που είναι Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), Όλοι Μαζί Μπορούμε, Χ.Α.Ν.Θ., Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Γυναίκες Χωρίς Σύνορα, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Αχτίδα, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Bloode, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ, RED-Y.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Κέντρου Αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ, του Κέντρου Αιμοδοσίας ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ και του Συλλόγου «ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». O Σύλλογος ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ μέσω της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, στα 6 χρόνια της λειτουργίας της έχει επιτύχει να εγγράψει στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο περισσότερους από 120.000 νέους εθελοντές δότες, από τους οποίους 130 έχουν βρεθεί συμβατοί και έχουν δώσει μόσχευμα σε ισάριθμους ασθενείς. Όμως ο στόχος, που είναι να καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες των Ελλήνων, και όχι μόνο, ασθενών, παιδιών και ενηλίκων σε μοσχεύματα, χρειάζεται ακόμα πολύ δρόμο για να επιτευχθεί. Γι΄ αυτό η προσπάθεια της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών όχι μόνον συνεχίζεται αλλά και συνεχώς εντείνεται. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης μέλη του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας” θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους και θα καταγράφουν τους εθελοντές αιμοδότες που θέλουν να γίνουν και εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Η 5η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ. γίνετε στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος ΧΑΝΘ και ΤΙΤΑΝ «ΜΕΤΡΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ – ΜΕΤΡΑΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ», που έχει στόχο την υλοποίηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της Χ.Α.Ν.Θ. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πυλαίας – Χορτιάτη, Καλαμαριάς, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

www.voria.gr

Author: Radionorth3

Share This Post On
468 ad
Share This