Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση στην πλατεία Καλλιθέας (φωτο)

5 Μαΐου 2021

Ισχυρή αστυνομική δύναμη εγκαταστάθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία Καλλιθέας, στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης.

Αφορμή για την αστυνομική επιχείρηση στάθηκαν οι εκατοντάδες καταγγελίες που δέχτηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα το 100 από κατοίκους της περιοχής. Η συγκεκριμένη πλατεία τις νυχτερινές ώρες μετατρέπεται σε στέκι νεαρών ατόμων που διασκεδάζουν. Λόγω της κατάστασης αυτής οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι εδώ και καιρό αδυνατούν να κοιμηθούν. Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι τα πάρτι στην πλατεία διαρκούν μέχρι το πρωί.

Η Αστυνομία απέφευγε για μέρες να προχωρήσει σε επιχείρηση απομάκρυνσης των νεαρών προκειμένου να μην σημειωθεί κάποιο περιστατικό αντίστοιχο με εκείνο της Νέας Σμύρνης. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η εγκατάσταση αστυνομικών δυνάμεων με το φως της ημέρας και σε χρονική στιγμή που η πλατεία ήταν άδεια. Η παρουσία της Αστυνομίας λειτούργησε αποτρεπτικά.

Κάποιοι από τους κατοίκους πλησίασαν τους αστυνομικούς και τους ευχαρίστησαν για την επέμβαση δηλώνοντας ότι εδώ και καιρό αισθάνονται πως το κράτος είναι ανύπαρκτο. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο είχαν σημειωθεί επεισόδια όταν η Αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει νέες και νέους που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία παραβιάζοντας τα μέτρα για τη μη διάδοση του κορωνοϊού.

thestival.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This