Θάνατος 17χρονου στη Βοιωτία: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που τον τραυμάτισε θανάσιμα – Τα σημαντικά ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομή

15 Νοεμβρίου 2023

Σε βάρος του αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία – Αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Θήβας
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, έπειτα από εντολή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ο αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου Χρήστου, στο Λιοντάρι Βοιωτίας.

Σε βάρος του αστυνομικού εκρεμμεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ αύριο, Πέμπτη, το πρωί αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Θήβας.
Τα στοιχεία από τη νεκροψία-νεκροτομή
Υπενθυμίζεται πως χθες, Τρίτη, πραγματοποιήθηκε η νεκροτομή στη σορό του 17χρονου, από τον ιατροδικαστή Αθηνών Γιώργου Ντι Λέρνια, ο οποίος διαπίστωσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα και ένα τυφλό τραύμα στον τράχηλο, με πύλη εισόδου αριστερά προς τα δεξιά. Η βολίδα, βρέθηκε «σφηνωμένη» μεταξύ 4ου και 5ου σπονδύλου.

Ένα σημαντικό στοιχείο το οποίο θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει η υπεράσπιση του αστυνομικού, είναι η ύπαρξη κόκκων πυρίτιδας στον αριστερό αντίχειρα του θύματος, που αποδεικνύει πως το δάκτυλο του βρισκόταν είτε μπροστά στην κάνη, είτε σε απόσταση χιλιοστών από αυτή.

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία
Όπως αναφέρει η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της: «Σε συνέχεια της από 12-11-2023 Ανακοίνωσης σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στην περιοχή της Βοιωτίας, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός σε βάρος του οποίου είχε σχηματισθεί δικογραφία»

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This