Η συνοριοφυλακή της Φινλανδίας λέει πως η κίνηση στα σύνορα με τη Ρωσία είναι αυξημένη

22 Σεπτεμβρίου 2022

Η κίνηση στα ανατολικά σύνορα της Φινλανδίας με τη Ρωσία “εντάθηκε” κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε νωρίς το πρωί της Πέμπτης η φινλανδική συνοριοφυλακή, προσθέτοντας ωστόσο ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

“Ο αριθμός έχει σαφώς αυξηθεί”, δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής διεθνών υποθέσεων της φινλανδικής συνοριοφυλακής Μάτι Πιτκανίτι. “Είναι ένας εντυπωσιακός αριθμός με την έννοια ότι είναι σαφώς πιο μεγάλος”, είπε, προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και οι συνοριοφύλακες είναι έτοιμοι σε εννέα σημεία ελέγχου.

Η ανακοίνωση του Πούτιν, η οποία έγινε σε τηλεοπτικό διάγγελμα νωρίς το πρωί της Τετάρτης, προκάλεσε φόβους ότι ορισμένοι άνδρες σε ηλικία μάχης δεν θα μπορούσαν να φύγουν από τη χώρα και ώθησε τις πτήσεις απλής μετάβασης από τη Ρωσία να εξαντληθούν γρήγορα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που πέρασαν τα σύνορα την Τετάρτη ήταν, ωστόσο, χαμηλότερος από ό,τι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με τον Πιτκανίτι.

Στη βόρεια Νορβηγία, δεν υπήρξαν αλλαγές στον αριθμό των Ρώσων που πέρασαν στη σκανδιναβική χώρα, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της αστυνομίας.

“Καμία αλλαγή”, δήλωσε στο Ρόιτερς ο Σόλεβ Σόλχαϊμ, τμηματάρχης για τον επιχειρησιακό έλεγχο της μετανάστευσης στην αστυνομία του Φίνμαρκ.

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This