Η ΕΕ προτείνει την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τους εμβολιασμένους τουρίστες

3 Μαΐου 2021

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει τη μείωση των περιορισμών στον τουρισμό και τα ταξίδια αναψυχής για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς τη σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα καθώς οι εμβολιασμοί ανεβάζουν ταχύτητα.

Η Κομισιόν «προτείνει να επιτραπεί η είσοδος στην ΕΕ για μη ουσιαστικούς λόγους, όχι μόνο για όλα τα άτομα που προέρχονται από χώρες με καλή επιδημιολογική κατάσταση, αλλά και για όλα τα άτομα που έχουν λάβει την τελευταία συνιστώμενη δόση εμβολίου εγκεκριμένου από την ΕΕ», όπως αναφέρει η σχετική πρόταση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Αυτό θα μπορούσε να επεκταθεί σε εμβόλια που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία καταχώριση στη λίστα έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ», αναφέρει η Επιτροπή.

Οι νέοι κανόνες θα αντικαταστήσουν την τρέχουσα γενική απαγόρευση για τα μη απαραίτητα ταξίδια στην ΕΕ για τους κατοίκους όλων των χωρών εκτός από λίγες εξαιρέσεις.

Το μπλοκ εργάζεται για την καθιέρωση ενός συστήματος πιστοποιητικού εμβολιασμού που θα διευκολύνει τα ταξίδια για όσους εμβολιάζονται, είτε μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν αναρρώσει πρόσφατα από τον ιό είτε διαθέτουν αρνητικό μοριακό τεστ.

«Ήρθε η ώρα να αναζωογονηθεί η τουριστική βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αναζωπυρωθούν οι διασυνοριακές φιλίες – με ασφάλεια», αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Προτείνουμε να καλωσορίσουμε ξανά τους εμβολιασμένους επισκέπτες και εκείνους από χώρες με καλή κατάσταση υγείας», συνεχίζει. «Αλλά αν εμφανιστούν παραλλαγές, πρέπει να δράσουμε γρήγορα: προτείνουμε έναν μηχανισμό έκτακτης ανάγκης της ΕΕ», εξηγεί.

naftemporiki.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This