Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δεν δικαιολογείται το αίτημα για εκλογές. Ούτε αριστερά ούτε δεξιά η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ φιλελεύθερη.»

12 Ιανουαρίου 2022

Την πεποίθηση πως η συγκυρία δεν προσφέρεται για εκλογές και το σχετικό αίτημα «δεν είναι πολιτικά δικαιολογημένο» και πως το πολιτικό σύστημα χαρακτηρίζεται από «ασυνέπεια», εξέπεμψε  η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας σήμερα στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης.

« Δεν ισχύει αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ  “πρωθυπουργός είναι ο,τι θέλει κάνει, όποτε θέλει προκηρύσσει εκλογές και εγώ τον προκαλώ”. Όχι, δεν είναι έτσι. Δεν προκηρύσσει εκλογές, όποτε θέλει ο καθένας. Οι εκλογές αν γίνουν πρόωρα θα πρέπει να γίνουν για συγκεκριμένο λόγο. Αν με ρωτάτε αν υπάρχουν αυτή τη στιγμή κακές επιλογές, κακή άσκηση κυβερνητικής πολιτικής, φυσικά, εγώ έχω πάρα πολύ σοβαρές αντιρρήσεις στην ασκούμενη πολιτική. Από την άλλη όμως πλευρά, δεν είναι αυτή τη στιγμή προτεραιότητα οι εκλογές, την ώρα που δοκιμάζεται η κοινωνία… Έχουμε πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα με την επιβίωση των ανθρώπων και τη βιοποριστική και την πραγματική για λόγους υγείας. Συζητώντας αν το αίτημα (σ.σ.: των εκλογών) έχει αντικείμενο  και είναι πολιτικά δικαιολογημένο, για μένα δεν είναι.»

Η ίδια προέταξε την ασυνέπεια ως βασικό πρόβλημα του πολιτικού συστήματος τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την αντιπολίτευση:

  • Για τη ΝΔ: «Εγώ δέχομαι και σέβομαι το να δηλώσει κάποιος ότι εγώ έχω αυτές τις αρχές, αυτές τις θέσεις και μπορεί να είναι θέσεις, που εγώ η Ζωή Κωνσταντοπουλου διαφωνώ. Θα σεβαστώ την αντίθετη άποψη, θα συγκρουστώ, θα διαφωνήσω, θα αντιπαρατεθώ. Θα σεβαστώ όμως και τη συνέπεια στην άποψη. Δεν σέβομαι εκείνους, οι οποίοι άλλα λένε… άλλα κάνουν. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την αριστερά, έχει να κάνει και με το κυβερνητικό κόμμα, που λέει ότι είναι φιλελεύθερο. Ο φιλελευθερισμός, όχι ο νεοφιλελευθερισμός, αλλά ο φιλελευθερισμός, έχει να κάνει με έναν σεβασμό πολύ συγκεκριμένων ελευθεριών και δικαιωμάτων ατομικών. Όταν λοιπόν αυτός που λέει “είμαι φιλελεύθερος”, τις παραβιάζει, είναι και αυτός ασυνεπής. Πρέπει όλοι να κρινόμαστε για τη συνέπεια μας.»
  • Για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης νομίζω ότι μπορούμε να το δεχθούμε ως μια προφανή διαπίστωση. Είναι μια λεγόμενη αξιωματική αντιπολίτευση, που ουσιαστικά δεν ασκεί αντιπολίτευση, κάνει προσχηματικές αντιπολιτευτικές ασκήσεις και δεν έχει και καμία αξιοπιστία.Σήμερα λέει άλλα από αυτά που έλεγε και έκανε ως κυβέρνηση, τα οποία ήταν πάλι άλλα από αυτά που είχε προαναγγείλει και εξαγγείλει ως αντιπολίτευση…. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ως αριστερή δύναμη και έπραξε όλα τα αντίθετα από αυτά που εξήγγειλε. Και το έκαναν αυτό, όχι μόνο, ούτε πρωτίστως “πασοκογενείς”, αλλά το έκαναν άνθρωποι που ήταν βγαλμένοι από τα “σπλάχνα” της αριστεράς. Συνεπώς υπάρχει τεράστια ευθύνη και της αριστεράς σ΄αυτό που εξελίχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άσκησε “αριστερή” πολιτική, αλλά ούτε και “δεξιά” πολιτική. Ήταν ακραία αντικοινωνική πολιτική, η οποία ήταν και σε τεράστιο βαθμό αντιδημοκρατική.»
  • Για το ΠΑΣΟΚ με Ν.Ανδρουλάκη: «Εν αντιθέσει με ένα κλίμα ευφορίας, που εκπέμπεται, ότι εδώ γίνεται μια αλλαγή και μια φοβερή ανανέωση, έχω μεγάλη επιφύλαξη, αλλά φυσικά θα δούμε και την εξέλιξη των πραγμάτων.»

 

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This