Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Δεν πρέπει και δεν θα γίνουν εκλογές! Η πρόωρη ενασχόληση κάποιων με την επανεκλογή τους θεραπεύεται με έναν ανασχηματισμό.»

28 Ιουνίου 2022

«Εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές, ούτε θα γίνουν. Εγώ είμαι λίγο αιρετικός στο θέμα αυτό σε σχέση με το προεκλογικό κλίμα των ημερών. Είναι θετική η επιμονή του πρωθυπουργού στη συνταγματική προθεσμία. Γιατί υπάρχει το Σύνταγμα;»

Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και πρώην Υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ενώ συμπλήρωσε: «Είναι αλήθεια ότι όταν δημιουργείται προεκλογικό κλίμα σταματούν κάποιοι να ασχολούνται με την άσκηση διοικήσεως και ασχολούνται με την επανεκλογή τους αλλά αυτό θεραπεύεται. Μ΄ έναν ανασχηματισμό θεραπεύεται. Όποιος θέλει να ασχοληθεί με την εκλογική του Περιφέρεια, ας πάει να ασχοληθεί με την εκλογική του Περιφέρεια. Όταν είσαι υπουργός πρέπει να ασχοληθείς με τη χώρα! Τι να κάνουμε;»

Όσον αφορά στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο κ. Στυλιανίδης απέφυγε να κάνει προγνωστικά για τα αποτελέσματά της, αλλά εξέφρασε την άποψη πως η Ελλάδα είναι έτοιμη για να υποστηρίξει τις θέσεις της και πως το κρίσιμο είναι να αντιληφθούν ποιος υπηρετεί το αξιακό σύστημα της Δύσης και ποιος όχι.

«Στο θέμα υποστήριξης των συμφερόντων σου πρέπει να είσαι εσύ εκεί και αποφασισμένος να τα υπερασπιστείς», σημείωσε. «Και όταν ο αντίπαλος-συνομιλητής δει το μάτι σου να γυαλίζει, το οπλοστάσιό σου νομικά, αλλά και στρατιωτικά να είναι πλήρες, τότε και θα σε υπολογίσει και θα σεβαστεί. Αν σε δει είτε επιπόλαιο, είτε αδύναμο θα κοιτάξει να το εκμεταλλευτεί. Γι αυτό και εγώ λέω πάντοτε ότι για την υποστήριξη και των δυο πτυχών, δηλαδή για την υποστήριξη και των εθνικών συμφερόντων και των εθνικών δικαίων απαραίτητη βάση, πάνω στην οποία πρέπει να χτίζουμε είναι η εθνική συνεννόηση. Δεν πρέπει να υπάρχει σ΄αυτό ρωγμή. Θα πρέπει τουλάχιστον το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να κατανοεί ότι στα βασικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής θα πρέπει να βάζει ο ένας πλάτη στον άλλο.»

 

 

 

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This