Εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ στο Radio North: Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας

20 Ιουλίου 2021

Τη διαφωνία της εκφράζει μερίδα εργαζομένων στα νοσοκομεία της χώρας σχετικά με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. Σε κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αύριο Τετάρτη το πρωί.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει προκηρύξει 4ωρη στάση εργασίας 7.00 με 11.00 το πρωί.

Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας, δήλωσε στο Radio North 98.0 ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Μπάμπης Κοροξενός.

Βέβαια και πρέπει να εμβολιαστούμε, παραδέχθηκε, αλλά με πειθώ, με στοιχεία και όχι με μαστίγιο, τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ, προτίθενται να ασκήσουν πίεση στις κυβερνητικές αποφάσεις με σειρά κινητοποιήσεων, ενώ δεν αποκλείουν και τη δικαστική προσφυγή.

Την ίδια ώρα, «Δεν υπάρχει αντάρτικο», ξεκαθάρισε στο Radio North 98.0 ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών στο νοσοκομείο του Βόλου, Παύλος Μαλινδρέτος.

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή, έχει εμβολιαστεί το 88% των γιατρών, το 69% στις νοσηλευτικές υπηρεσίες και το 72% στο λοιπό προσωπικό, ποσοστά που ξεπερνούν τον μέσο όρο σε όλη τη χώρα.

«Δεν χρειάζεται να έρθουμε αντιμέτωποι με τον θάνατο για να πειστούμε», υπογράμμισε ο κ. Μαλινδρέτος.

Για τις φωνές που εκφράζουν διαφορετική άποψη, σημείωσε πως έπρεπε όλοι να εμβολιαστούν πέρα από τις όποιες νομικές ερμηνείες που δίνονται στην υποχρεωτικότητα.

Author: Radionorth3

Share This Post On
468 ad
Share This