Επιτροπίδης στο Radio North: “Λουκέτο” για μία στις τρεις επιχειρήσεις εστίασης μετά τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές

13 Ιανουαρίου 2021

Με «λουκέτο» απειλείται μία στις τρεις επιχειρήσεις εστίασης, με το τέλος της πανδημίας, εκτίμησε μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή NORTH EXPRESS με τον Βαγγέλη Στολάκη, ο κ. Μιχάλης Επιτροπίδης, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ του Νομού Θεσσαλονίκης.

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να πούμε, ότι όταν τελειώσουν οι Επιστρεπτέες Προκαταβολές, μία στις τρεις επιχειρήσεις θα κλείσει», ανέφερε ο κ. Επιτροπίδης, συμπληρώνοντας ότι «όλοι ζουν με τις επιστρεπτέες προκαταβολές. Συσσωρεύονται χρέη, τα οποία θα ρυθμιστούν μετά».

Πενήντα στον αριθμό είναι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν βάλει οριστικό «λουκέτο», στην πλειονότητά τους καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον. Επιτροπίδη.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος, «τα περισσότερα που έκλεισαν είναι στο κέντρο, κι έκλεισαν λόγω των υψηλών ενοικίων», εξηγώντας ότι οι σχέσεις με τους ιδιοκτήτες του κέντρου είναι απρόσωπες, κάτι που δεν συμβαίνει στα συνοικιακά, οπότε μετά τον δεύτερο μήνα τους γίνεται έξωση.

«Δεν μπορούμε να πιέσουμε την κυβέρνηση να ανοίξουμε αν δεν ανοίξει πρώτα το λιανεμπόριο», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ του Νομού Θεσσαλονίκης.

Αυτή τη στιγμή, στο Νομό Θεσσαλονίκης δραστηριοποιούνται 5.500 καταστήματα εστίασης, εκ των οποίων τα 500-600 λειτουργούν με take away, ενώ συνολικά απασχολούνται 30.000 εργαζόμενοι.

«Αν περιμένουμε να καλοκαιριάζει για να ανοίξουμε, πάμε για Μάιο», κατάληξε ο κ. Επιτροπίδης.

 

Author: Radionorth3

Share This Post On
468 ad
Share This