Επίδομα θέρμανσης: Δεκτά τιμολόγια αγοράς καυσόξυλων από την 1η Ιουνίου 2020

7 Ιανουαρίου 2021

Επίδομα θέρμανσης και σε όσους δικαιούχους είχαν αγοράσει καυσόξυλα από το καλοκαίρι, δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Επιπλέον το υπουργείο ανακοίνωσε και γραμμή υποστήριξης φορολογουμένων για να διορθώσουν τα λάθη στους Ταχυδρομικούς Κώδικές που είχαν ανακοινωθεί, για τον υπολογισμό του επιδόματος ανά περιοχή .

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε υπουργείο Οικονομικών:

1. Στις περιπτώσεις οικισμών που οι κάτοικοί τους δεν βρίσκουν τον οικισμό τους ή έχουν πρόβλημα με τον Ταχυδρομικό Κώδικα στον σχετικό κατάλογο, μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ στο τηλ. 2131621000, ώστε να γίνεται άμεσα η σχετική διόρθωση. Ήδη έχουν γίνει επικαιροποιήσεις των καταλόγων, μετά από σχετική επικοινωνία των ενδιαφερόμενων.

2. Για πρώτη φορά φέτος επιδοτούνται, σε μικρούς οικισμούς με υψηλές θερμαντικές ανάγκες, όσοι καταναλώνουν καυσόξυλα για θέρμανση. Έτσι, αποφασίστηκε ότι διευρύνεται ο χρόνος στο πλαίσιο του οποίου μπορούν να γίνουν αποδεκτά τα σχετικά τιμολόγια, ώστε να προσμετρώνται όσα έχουν εκδοθεί από την 1η Ιουνίου 2020. Όσοι ήδη έχουν προχωρήσει στην αγορά καυσόξυλων από την 1η Ιουνίου του 2020, μπορούν να καταθέσουν τα σχετικά τιμολόγια στην πλατφόρμα, η οποία είναι ενεργή.

Υπενθυμίζεται ότι το ύψος του επιδόματος που θα λάβει κάθε δικαιούχος δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 80 ευρώ, ούτε να υπερβαίνει τα 650 ευρώ.

Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το επίδομα θέρμανσης, με βάση τα σημερινά δεδομένα, λήγει τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Πηγή: protothema.gr

Author: Radionorth1

Share This Post On
468 ad
Share This