Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Θάσο: Μάχη με τις φλόγες και προληπτική εκκένωση στα Κοίνυρα

11 Αυγούστου 2022

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από το πρωί ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να οριοθετήσουν το τεράστιο πύρινο μέτωπο που καίει πευκοδάσος στη Σκάλα Ποταμιάς, στη Θάσο, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η έκταση που έχει πάρει η φωτιά είναι πολύ μεγάλη και δεν μπορούμε να μιλάμε για πολλά μέτωπα. Πάντως, αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι αυτή την ώρα στην περιοχή πνέουν ασθενείς άνεμοι, μέχρι 3 Μποφόρ.

Από τις 6:25 το πρωί έχει δοθεί εντολή εκκένωσης στον οικισμό Κοίνυρα, με τους πολίτες να λαμβάνουν μήνυμα 112 για να κατευθυνθούν προς Λιμενάρια. O αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Χρήστος Πολίτης εξήγησε ότι το μήνυμα έχει καθαρά και μόνο προληπτικό χαρακτήρα προκειμένου να προστατευτούν κάτοικοι και τουρίστες από τους πυκνούς καπνούς που επικρατούν στην περιοχή και όχι γιατί κινδυνεύει ο οικισμός από τη φωτιά.

Ισχυρές δυνάμεις δίνουν μάχη με τη φωτιά

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν συνολικά 102 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 26 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και πέντε οχήματα καθώς και από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με 43 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι της Κεραμωτής.

Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, ο Ελληνικός Στρατός, υδροφόρες και μηχανήματα του δήμου Θάσου.

Τεράστια κινητοποίηση

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και έπειτα από συνεννόηση του δήμου Θάσου με τις ναυτιλιακές εταιρείες, με έκτακτα δρομολόγια έφταναν στο νησί πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης από πτώση δέντρου και μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου τού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Θάσο έχουν ενισχυθεί και αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο σημείο 102 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

 

Author: Radionorth1

Share This Post On
468 ad
Share This