ΕΕΘ προς Μητσοτάκη: Άνοιξε άμεσα την αγορά στη Θεσσαλονίκη – Προτάσεις ενίσχυσης

6 Απριλίου 2021

Ομόφωνα με ψήφισμά τους εξέφρασαν την ανάγκη για άμεση επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου οι επαγγελματίες της πόλης στην έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου κ. Μιχάλη Ζορπίδη και συμμετείχε το σύνολο των Εμπορικών Συλλόγων της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και εκπρόσωποι των επαγγελματικών σωματείων και της ΟΕΕΘ. Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε, παράλληλα, την αποστολή ψηφίσματος στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μεταξύ άλλων, το ΕΕΘ προτείνει ενίσχυση με ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης λιανεμπορίου με επιπλέον αύξηση των ορίων, έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τοποθέτηση μηχανισμών καθαρισμού αέρα και Κάλυψη του 50% του μισθολογικού κόστους και κόστους ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος:

Σύσκεψη Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με εκπροσώπους εμπορικών συλλόγων και σωματεία επαγγελματιών

Η κρισιμότητα της κατάστασης, ο οικονομικός μαρασμός, το αίσθημα άνισης μεταχείρισης αλλά και η αρχή της αναλογικότητας είναι αυτά που χαρακτήρισαν την κρίσιμη σύσκεψη του Ε.Ε.Θ. με όλους τους εμπορικούς συλλόγους του Νομού Θεσσαλονίκης καθώς και των σωματειακών επαγγελματιών.

Οι προτάσεις που ομόφωνα αποφασίστηκε να απευθυνθούν στην πολιτεία είναι οι παρακάτω:

1. Άμεσο άνοιγμα του λιανεμπορίου με αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής για καταστήματα μικρού εμβαδού, εναλλακτικά με μειωμένο ωράριο
2. Οικονομική ενίσχυση του λιανεμπορίου με:

⦁ Ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης λιανεμπορίου με επιπλέον αύξηση των ορίων
⦁ Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τοποθέτηση μηχανισμών καθαρισμού αέρα
⦁ Κάλυψη του 50% του μισθολογικού κόστους και κόστους ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων

3.Αύξηση των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν τα νοσοκομεία, ενδεχομένως και με μίσθωση ιδιωτικών λεωφορείων

Πηγή: voria.gr

Author: Radionorth3

Share This Post On
468 ad
Share This