Γιώργος Στεργίου (Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ): «Χωνευτήρι ιδεών η ΝΔ – Δημιουργούμε κοινωνική συμμαχία που υπερβαίνει τα κομματικά μας όρια.»

14 Σεπτεμβρίου 2021

«Η Ν.Δ. από την ίδρυσή της είναι ένα χωνευτήρι ιδεών. Στο εσωτερικό της υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις και άνθρωποι από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά αυτή είναι και η μεγάλη μας δύναμη, γι αυτόν ακριβώς το λόγο η Ν.Δ., παρά τα όσα έχουν συμβεί αυτά τα 40 και πλέον χρόνια της ιστορίας μας παραμένει το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα στη ΕΕ. Άρα λοιπόν, η δύναμή μας είναι ότι μπορούμε κάθε φορά να προσελκύουμε, ανάλογα με την πολιτική και ιστορική συγκυρία και ανθρώπους, αλλά κυρίως να εκφράζουμε ρεύματα σκέψης, σύγχρονα ρεύματα σκέψης.»

Τα παραπάνω τόνισε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Στεργίου, μιλώντας στο Radio North 98 και σχολιάζοντας την κριτική ενός σκληρού πυρήνα της βάσης της Ν.Δ. για τη στρατηγική διεύρυνσης που ακολουθεί ο  Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προσεταιριζόμενος πρόσωπα διαφορετικών πολιτικών καταβολών.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Οι πολίτες αυτό που αναμένουν από τους πολιτικούς είναι αποτέλεσμα. Ναι, υπάρχει πάντοτε το ιδεολογικό πρόσημο στις επιλογές, που γίνονται, έχουμε βεβαία πεποίθηση ότι οι φιλελεύθερες απόψεις μας είναι αυτές που μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα στη επιτυχία και αυτό επιδιώκουμε. Όμως, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία, η οποία -γιατί όχι;-  μπορεί να υπερβαίνει τα κομματικά μας όρια και ναι, υπερβαίνει τα κομματικά μας όρια.»

Σχολιάζοντας την κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ και τα περί προεκλογικού “αρώματος” μέτρων με στενό χρονικό ορίζοντα, ο κ. Στεργίου τόνισε: «Όταν πέρσι ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε για ένα έτος την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης, ακριβώς τα ίδια σχόλια έκαναν. Δε νομίζω ότι επιβεβαιώθηκαν. Ας είναι πιο προσεκτικοί σ΄αυτού του είδους τις προβλέψεις. Οι πολιτικοί δεν είναι μελλοντολόγοι, ούτε είναι για να κάνουν έναν ανέφελο σχολιασμό. Υπάρχουν για να προτείνουν λύσεις. Εγώ θα ήθελα με χαρά να ακούσω και από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από τα υπόλοιπα πολιτευόμενα κόμματα συγκεκριμένες προτάσεις. Και βέβαια, όταν έχουμε οριζόντιες μειώσεις φόρων, οριζόντια μέτρα ανακούφισης και οριζόντια μέτρα στήριξης των νέων, δεν αντιλαμβάνομαι, πόθεν προκύπτει η εκτίμηση ότι αυτά δεν αφορούν πρωτίστως τη μεσαία τάξη.»

 

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This