Γιώργος Κιμούλης: «Έχουν γραφτεί άπειρες ανακρίβειες για μένα»

5 Φεβρουαρίου 2020

«Έχω τσακωθεί άσχημα με παπαράτσι που ήθελαν να με βγάλουν φωτογραφία παρά τη θέλησή μου». Οι γονείς ήταν δικηγόροι, ωστόσο ο πατέρας του όταν εκείνος γεννήθηκε ήταν πάνω από 60 ετών.

Στο περιοδικό People και τον Μαρίνο Βυθούλκα έδωσε συνέντευξη ο Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις ανακρίβειες που έχουν γραφτεί για τον ίδιο.Θα περάσει από όλες τις δραματικές σχολές. «Ήταν επτά τον αριθμό το 1973. Τσακωνόμουν με τους δασκάλους και έφευγα. Σαν άτομο, δεν υπήρχε περίπτωση να ενταχθώ εύκολα κάπου. Τελικά, τελείωσα την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Βεάκη. Εκείνη την περίοδο γνώρισα και τον Βασίλη Τσιτσάνη, όπως ανέφερα προηγουμένως.

Αισθανόμουν πως ο Τσιτσάνης ήταν ένας πολύ κοντά μακρινός μου άνθρωπος. Είχε ένα περίεργο βλέμμα, σχεδόν αφηρημένο, αν και δεν ήταν καθόλου αφηρημένος. Ήταν συνεχώς παρών, απλώς δεν ήθελε να σε αγχώνει με την παρουσία του. Πολύ ευγενής άνθρωπος και πολύ σημαντικός στη ζωή μου. Έμαθα πολλά πράγματα από εκείνον.

Η ατμόσφαιρα ήταν αυτή που με γοήτευε, αλλά και το γεγονός ότι η δημοσιότητα που είχαν κάποιοι άνθρωποι που γνώρισα δεν τους καθιστούσε απόμακρους απέναντί μου», λέει ο Γιώργος Κιμούλης.

Το 1986, και σε ηλικία μόλις 29 ετών, ιδρύει τη δική του θεατρική ομάδα, το Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας, ένα δύσκολο εγχείρημα για την εποχή. «Αρκετοί τότε μιλούσαν αρνητικά για μένα.

Υπήρχε ένας επιθετικός προσδιορισμός. Με θεωρούσαν επηρμένο. Στην ουσία δεν μπορούσαν να δεχτούν το πώς τόλμησα να κάνω δικό μου θίασο τόσο μικρός».

Έχουν περάσει σαράντα τρία ολόκληρα χρόνια από την πρώτη του θεατρική παράσταση ως επαγγελματία ηθοποιού και σκέφτομαι αν έχουν γραφτεί ανακρίβειες για εκείνον.

«Έχουν γραφτεί άπειρες ανακρίβειες για μένα. Και έχω αντιδράσει με όλους τους τρόπους. Έχω τσακωθεί άσχημα με αρκετούς παπαράτσι που ήθελαν να με βγάλουν φωτογραφία παρά τη θέλησή μου.

Κάποια στιγμή, έφτασα να σνομπάρω επιδεικτικά ό,τι είχε να κάνει με τη δημοσιότητα. Από ένα σημείο και μετά, όμως, κατάλαβα πως δεν μπορείς να κάνεις κάτι», είπε ο Γιώργος Κιμούλης.

Όπως αποκάλυψε ο ηθοποιός και οι δυο του γονείς ήταν δικηγόροι, ωστόσο ο πατέρας του όταν εκείνος γεννήθηκε ήταν πάνω από 60. Αυτό τον έκανε να τον βλέπει σαν πατέρα και παππού ταυτόχρονα.

Εξαιτίας μάλιστα της μεγάλης ηλικίας του πατέρα του, ο Γιώργος Κιμούλης παραδέχεται ότι δεν υπήρχε ο απαραίτητος έλεγχος και ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα ατίθασος.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφέρει: «Όταν ήμουν στην Ε΄ Γυμνασίου οι γονείς μου χώρισαν και βρήκα την ευκαιρία να το σκάσω από το σπίτι. Τις δυο τελευταίες τάξεις του Γυμνασίου τις τελείωσα μόνος μου σε άλλο σπίτι. Κι αυτό γιατί επένδυσα στις ενοχές των γονιών μου. ‘Εμενα μόνος μου στον Πειραιά σε ένα σπίτι που είχε νοικιάσει η μητέρα μου από μια φίλη της. Παράλληλα τα βράδια δούλευα για να έχω εξτρά χαρτζιλίκι – ντελίβερι αλλά και σερβιτόρος σε πιτσαρία».

parapolitika.gr

Author: admin

Share This Post On
468 ad
Share This