Αρ.Μπαλτάς για Λιγνάδη: «Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ακουστεί τίποτα… στοιχειωδώς επίσημα!»

23 Φεβρουαρίου 2021

«Όσο ήμουν εγώ το Υπουργείο, δεν είχε ακουστεί τίποτα τέτοιο, τουλάχιστον στοιχειωδώς επίσημα, με μια έστω ανυπόγραφη καταγγελία. Αλλά δεν κρίνουμε επί του παρελθόντος, επί του παρόντος κρίνουμε. Κανένας υπουργός πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε δώσει κάποια θεσμική αρμοδιότητα στον Λιγνάδη. Από εκεί και πέρα, για το ποιος θα συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο για μια παράσταση δεν παρεμβαίνει ο υπουργός.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Αριστείδης Μπαλτάς, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος», κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα αν υπήρχε γνώση πληροφοριών ή φημών για ύποπτη δράση Λιγνάδη, την περίοδο που συνεργαζόταν ως απλός σκηνοθέτης με το Εθνικό Θέατρο κατά τα έτη διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος, πρόσθεσε «ότι είναι λίγο γελοίο το φαινόμενο της αντιπαράθεσης για το ποιος έχεις περισσότερες φωτογραφίες με τον Λιγνάδη», αλλά υποστήριξε πως αυτό ξεκίνησε από τη φερόμενη «οδηγία αποκλεισμού φωτογραφιών του Λιγνάδη με άλλους στην ΕΡΤ».

Ο κ. Μπαλτάς είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση της κ. Μενδώνη «για τη συνολική της πορεία στο ΥΠΠΟ με αιχμή του δόρατος την υπόθεση Λιγνάδη».

Όσον αφορά τα επεισόδια και τις συλλήψεις στο ΑΠΘ ο κ. Μπαλτάς αναγνώρισε ότι «αυτή την περίοδο δεν μπορούν να γίνουν γενικές συνελεύσεις», αλλά υποστήριξε ότι «μπορεί να κάνει κατάληψη, όχι όποιος γουστάρει, αλλά κάποιος που διαμαρτύρεται και θέλει να εκφράσει τη διαμαρτυρία του με έναν άλφα τρόπο».

Συμπλήρωσε δε πως θεωρεί το νέο νόμο για τα ΑΕΙ  «εντελώς απαράδεκτο» και πως ο ίδιος αισθάνεται «ασφυξία από την εικόνα της αστυνομίας στα πανεπιστήμια».

 

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This