Ανεβάζει τους ρυθμούς της η 87η ΔΕΘ Ξεκινούν απόψε στις 21:30 τα Music Events Live με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη

12 Σεπτεμβρίου 2023

Πρώτη φορά στη διάθεση των επισκεπτών

Ανεβάζει ρυθμούς η 87η ΔΕΘ και καλεί τον κόσμο να την επισκεφθεί και να ανακαλύψει τον πολύπτυχο χαρακτήρα της, που συνδυάζει την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την τεχνολογία, αλλά και την αναψυχή. Μάλιστα, απόψε στις 21:30 ξεκινούν τα Music Events Live στο Τόξο της ΧΑΝΘ, με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη να ανεβαίνει πρώτη στη σκηνή.

Για την ευκολότερη περιήγησή τους στην 87η ΔΕΘ οι επισκέπτες έχουν για πρώτη φορά στη διάθεσή τους την εφαρμογή HELEXPO App, αποκτώντας με μερικά κλικς πρόσβαση σε περίπτερα, εκθέτες, εκθέματα και παράλληλες εκδηλώσεις, ώστε να μην χάσουν καμία από τις εμπειρίες της έκθεσης. Μέσω δε του χάρτη «Πώς θα πάω πού» της εφαρμογής μπορούν να αναζητούν τα εκθέματα που τους ενδιαφέρουν και να τα εντοπίζουν σε λίγα, ψηφιακά βήματα. Για να κατεβάσει κανείς την εφαρμογή, που είναι μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρκεί να επισκεφθεί το ακόλουθο link: https://services.helexpo.gr/mobile/ .

 

Σήμερα στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ ξεκινά και το Τουρνουά ποδοσφαίρου ΔΕΘ (5Χ5) με κεντρικό μήνυμα «Όχι στη βία», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Α.Σ. Πανόραμα. Από τις 19:00 έως τις 21:00 θα διεξαχθούν αγώνες μεταξύ Ακαδημιών της Θεσσαλονίκης, παιδιών ηλικίας 8-12 ετών.

 

Εν τω μεταξύ από χθες πραγματοποιούνται οι B2B συναντήσεις ελληνικών και βουλγαρικών επιχειρήσεων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο περίπτερο 13, όπου φιλοξενείται η Τιμώμενη Χώρα Βουλγαρία. Ήδη μέσω ειδικής πλατφόρμας –υπό την οργανωτική ευθύνη ΔΕΘ-HELEXPO και ΣΒΕ- έχουν κλείσει τα ραντεβού τους 150 ελληνικές και βουλγαρικές επιχειρήσεις από τους τομείς της τεχνολογίας-πληροφορικής-τεχνητής νοημοσύνης, των κατασκευών, της τεχνολογίας τροφίμων, της ενέργειας, της κυκλικής οικονομίας και των καλλυντικών. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν έχουν τη δυνατότητα στο εξής να κλείνουν επιτόπου τα ραντεβού τους. Τα B2B meetings θα βρίσκονται σε εξέλιξη μέχρι και την Πέμπτη.

 

Καθημερινά, από τις 17:00 έως τις 21:00, στο περίπτερο της Τιμώμενης Χώρας οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Σήμερα το κουαρτέτο εγχόρδων της Φιλαρμονικής της Σόφιας και το Ballet Arabesque θα δώσουν τον τόνο.

 

Σημαντική κινητικότητα παρουσιάζει και το θεματικό αφιέρωμα Akademia στο περίπτερο 14, που έχει μετατραπεί σε σημείο συνάντησης της εκπαιδευτικής και ερευνητικής κοινότητας. Χθες το απόγευμα μάλιστα, μεταξύ άλλων εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκαν συνάντηση και συζήτηση/panel σε πρυτανικό επίπεδο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με το Technical University-Sofia, με την ευκαιρία και της συμμετοχής της Βουλγαρίας ως Τιμώμενης Χώρας, ενώ υπεγράφη συμφωνία ακαδημαϊκής συνεργασίας των δύο Πανεπιστημίων.

 

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η Έκθεση «Η Θεσσαλονίκη μέσα από τις συλλογές» στο περίπτερο 6, η οποία φιλοξενεί τις συλλογές γνωστών συλλεκτών με θέμα την πόλη και τα μνημεία της. Στην Έκθεση, που διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με την εταιρεία mcsalonica, περιλαμβάνονται γραμματόσημα, φιλοτελική ιστορία, νομίσματα, χαρτονομίσματα, μετάλλια, έγγραφα, βιβλία, χάρτες, πίνακες, γκραβούρες, ρολόγια, μετοχές, διαφημίσεις και πολλά ακόμη αντικείμενα για την πόλη.

 

Κατά τη διάρκεια της 87ης ΔΕΘ οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό φωτογραφίας Instagram «Τα click που ΔΕΘες να ξεχάσεις!» και να κερδίσουν δύο αεροπορικά εισιτήρια. Τα βήματα είναι απλά: ανεβάζουν στο Instagram τη στιγμή που ΔΕΘέλουν να ξεχάσουν από την 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, βάζουν hashtag #TIF87th και κάνουν tag το @tif_helexpo. Η φωτογραφία που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα 𝐋𝐢𝐤𝐞𝐬 θα κερδίσει 2 αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού. Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023.

 

Η 87η ΔΕΘ βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσημη Τράπεζα είναι η Εθνική, Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών η Aegean, Επίσημος Πάροχος Ενέργειας η ΔΕΗ, Χορηγός Τηλεπικοινωνιών η NOVA, Χορηγός της 87ης ΔΕΘ είναι η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, Επίσημη Μπύρα της 87ης ΔΕΘ είναι η Νύμφη,

Επίσημος πάροχος μετακινήσεων η Autohellas Hertz, Επίσημο Αναψυκτικό της 87ης ΔΕΘ το Λουξ, Χορηγός φυσικού μεταλλικού νερού της 87ης ΔΕΘ το νερό Πηγή ΟΛΥΜΠΟΥ και Official IT Partner η Epsilon SingularLogic.

Στα Music Events Live Χορηγός Φιλοξενίας είναι τα Capsis Hotels, Χορηγός των Vip Μετακινήσεων η Limousines Greece VIP Services, Χορηγός Μετακινήσεων η Taxi Way και Χορηγός Catering η Samiotakis.

 

το HELEXPO App για εύκολη περιήγηση σε περίπτερα, εκθέτες, εκθέματα και εκδηλώσεις

 

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This