Ανδρέας Λοβέρδος: «Λαϊκισμός από Μητσοτάκη για τις Εκκλησίες, θα υπερψηφίσουμε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ»

4 Νοεμβρίου 2021

«Είμαι πολύ έμπειρος πολιτικά για να πέφτω σε παγίδες προσωπικών προσεγγίσεων. Κανένα γινάτι για την προηγούμενη στοχοποίησή μου από το ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει. Η αναφορά μου σε άρνηση συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στο γεγονός ότι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η πρόταση. Από πλευράς ΝΔ ο Μητσοτάκης λέει ότι θέλει να κυβερνήσει μόνος και καμία πρόταση συγκυβέρνησης δεν διατυπώνεται για να απαντηθεί.»

Τα παραπάνω τόνισε ο Βουλευτής, πρώην Υπουργός και υποψήφιος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας σήμερα στο Radio North 98  της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας μάλιστα, ότι είναι σύμφωνος με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της προσέλευσης και στις εκκλησίες με rapid test, την οποία το ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσει.

«Αυτό είναι λαϊκισμός», είπε, αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να γίνεται ελεύθερα η προσέλευση και των ανεμβολίαστων στις εκκλησίες. « Συμφωνώ και εγώ και θα ψηφίσουμε και την τροπολογία που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή εκκλησιάζομαι πήγα σε εκκλησίες που τηρούνται τα μέτρα κατά γράμμα από όλους και πήγα και σε εκκλησίες που γινόταν… πατείς με πατώ σε!  Δεν πρέπει να γίνεται αυτό.»

Μάλιστα, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τάχθηκε υπέρ της ελεγχόμενης (με τεστ) προσέλευσης και στα σούπερ μάρκετ.

Σχολιάζοντας απόψεις (άρθρο Στ.Μάνου) περί συμμετοχής των ανεμβολίαστων στο κόστος νοσηλείας τους, έκανε λόγο για «σκληρή άποψη» και προανήγγειλε για την ερχόμενη Δευτέρα, υποβολή προτάσεων για την πανδημία, που επεξεργάζεται μαζί με τον πρώην υπουργό κ. Γρηγοράκο:

«Μου φαίνεται πολύ  σκληρό, γιατί στους ανεμβολίαστους υπάρχουν πολλοί φτωχοί άνθρωποι. Μου φαίνεται πάρα πολύ σκληρό.  Θα μπορούσα να σκεφτώ ενδιάμεσες λύσεις, δηλαδή ας πούμε τη συγκέντρωση του προβλήματος σε ορισμένα νοσοκομεία της χώρας, αν αυτό ιατρικά περπατάει, γιατί με τον κορωνοϊό δεν ασχολούνται όλες οι ειδικότητες των γιατρών. Ίσως η συγκέντρωση σε ορισμένα νοσοκομεία της χώρας να είναι μια πρόταση, όπου θα εργάζονται και οι ανεμβολίαστοι νοσοκομειακοί υγειονομικοί αλλά και εκείνοι οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση της ασθενείας. Αυτά τα μελετάμε μαζί με τον πρώην υπουργό υγείας κ. Γρηγοράκο και τη Δευτέρα θα πούμε κάτι. Σχεδιάζουμε να κάνουμε μια διαδικτυακή εκδήλωση, να κάνουμε προτάσεις ως πρώην υπουργοί υγείας.»

 

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This