Αλ.Κόπτσης για τις συγχωνεύσεις τμημάτων: «Δεν αποφασίζουμε και διατάζουμε. Ευχέρεια στους περιφερειακούς διευθυντές για εξορθολογισμό.»

13 Οκτωβρίου 2021

«Οι οδηγίες είχαν δοθεί εγκαίρως πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και σε αρκετές περιπτώσεις δεν εφαρμόστηκαν όπως θα έπρεπε από τους περιφερειακούς διευθυντές και φροντίζουμε να γίνουν τώρα, διότι το ζήτημα αφορά και τη σωστή οργάνωση, αλλά και το πώς αξιοποιούνται τα χρήματα των φορολογουμένων. Μην κοιτάτε στις μεγάλες πόλεις που μπορεί να έγιναν μικρές συνενώσεις με 12-13 παιδιά. Στην επαρχία, στην περιφέρεια γενικότερα, υπάρχουν τμήματα με μικρό αριθμό παιδιών, 3 ή 4, τα οποία ασφαλώς πρέπει να συνενωθούν.»

Αυτό τόνισε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης μιλώντας στο Radio North 98, για τη  εντολή συγχώνευσης τμημάτων σε σχολεία ολόκληρης της χώρας που ζητήθηκαν με σχετική εγκύκλιο, προκαλώντας αντιδράσεις γονέων, αλλά και πολλών δημάρχων.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Εμείς δεν το λέμε συγχώνευση το λέμε εξορθολογισμό. Μαζεύουμε το άπλωμα που υπήρχε, πέρα από την κάθε έννοια τήρησης της νομοθεσίας στο άπλωμα, δεν μπορούμε δηλαδή να έχουμε ένα εξαθέσιο σχολείο που πρέπει να έχουμε 150 άτομα και εμείς να έχουμε 50 ή 30 μαθητές. Και σίγουρα δεν βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών, όταν λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα κατά του covid.»

Διευκρίνισε μάλιστα, ότι και πάλι, οι περιφερειακοί διευθυντές θα έχουν ευχέρεια εφαρμογής του μέτρου εκεί που είναι απαραίτητη: «Δεν αποφασίζουμε και διατάζουμε, το μέτρο δεν είναι οριζόντιο και γενικό είναι εκεί που πρέπει να διορθώνουμε σίγα σιγά τα κακά σχήματα. Οι παθογένειες θα διορθωθούν έστω και αν πρόκειται για καιρό πανδημίας. Και ασφαλώς θα έχουν την ευχέρεια δράσης και οι περιφερειακοί διευθυντές κατά την υλοποίηση αυτού του εξορθολογισμού.»

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This