Αγώνας δρόμου για τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βέροιας που έμεινε «κουφάρι»…στη θητεία Πολάκη!

18 Νοεμβρίου 2020

«Γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει η επέκταση του νοσοκομείου της Βέροιας,  που θα έπρεπε να λειτουργεί από τα μέσα του 2016, εάν το φρόντιζε εκείνη η κυβέρνηση! Δυστυχώς ο αναπληρωτής υπουργός, που ήταν υπεύθυνος για τα νοσοκομεία, ο κ. Πολάκης, ενδιαφερόταν για άλλα πράγματα και όχι για να δώσει λύση. Πρόκειται για ένα κτίριο, που χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ. Ένα κόσμημα. Αν λειτουργήσει τον Φεβρουάριο και έρθετε να το δείτε, θα μείνετε έκπληκτοι! Εγκαταλείφθηκε ως το 2019. Και υπ΄όψιν εγώ δεν είμαι κυβερνητικός της ΝΔ, δεν ανήκω σ΄ αυτό το κόμμα. Εγώ λέω τα πράγματα όπως έχουν!»

Τα παραπάνω ανέφερε αγανακτισμένος ο διευθυντής της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας κ. Χρήστος Κούτρας, μιλώντας στο Radio North 98  και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος” με τον Βαγγέλη Μωυσή και την Ειρήνη Γκέλη.

Γιατί όμως το νέο κτίριο του νοσοκομείου της Βέροιας έμεινε “κουφάρι” τόσα χρόνια; «Υπήρχαν θέματα, όπως για παράδειγμα το ότι χρεοκόπησε ο κ. Καλογρίτσας, που είχε αναλάβει το έργο» εξήγησε ο κ. Κούτρας. «Επίσης υπήρχαν νομικά κολλήματα, ενώ η ΔΕΗ… δεν μπορούσε, επί τέσσερα χρόνια, να δώσει ρεύμα υψηλής τάσης».

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι “σκόπελοι” ξεπεράστηκαν, όταν ανέλαβε ο νέος Διοικητής  του νοσοκομείου, που έλυσε τα εκκρεμή προβλήματα μέσα σε έναν μήνα. «Γι` αυτό ξεκίνησαν οι εργασίες και ο εξοπλισμός τον περασμένο Φεβρουάριο και ίσως καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε ένα μέρoς ακόμα και νωρίτερα, διότι και το νοσοκομείο της Βέροιας έχει φτάσει στα όριά του. Έχουν “επιστρατευτεί” χώροι άλλων κλινικών, προκειμένου να νοσηλεύσουν ασθενείς με κορωνοϊό. Η παθολογική κλινική της Βέροιας, αυτή τη στιγμή, νοσηλεύει 77 ασθενείς με covid και 8 η ΜΕΘ. Προσωπικό έχουμε. Χώρο χρειαζόμαστε.»

 

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This