Αγάπιος Σαχίνης: Η κομψή κυβέρνηση, η παλιά αντιπολίτευση, ο Παπαγεωργόπουλος και… τα ζόμπι!

8 Απριλίου 2021

Επικοινωνεί και ανταλλάσει απόψεις με τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης και παλιό πολιτικό του αντίπαλο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, αδιαφορώντας για όποιους ενοχλούνται, θεωρεί πως η διοίκηση Ζέρβα έχει «χαμηλό πήχη», κρίνει επιλογές ΣΥΡΙΖΑ «πιο παλιές από τις λάσπες» και χαρακτηρίζει την  κυβέρνηση Μητσοτάκη… «κομψή»!

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος” μια από τις εμβληματικές προσωπικότητες του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, ο πρώην και επί μακρόν ηγέτης της προσκείμενης στο ΚΚΕ παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, Αγάπιος Σαχίνης.

«Δεν με ενδιαφέρει τι δηλώνεις …», είπε, κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή Αριστερά. «Αν είσαι αριστερός, με ενδιαφέρει να αποδεικνύεται από την καθημερινή σου συμπεριφορά, είτε αυτή είναι πολιτική, είτε είναι προσωπική, είτε είναι ανθρώπινη, είτε είναι οικογενειακή. Δεν με ενδιαφέρει τι δηλώνεις ότι είσαι, με ενδιαφέρει τι αποδεικνύεις με τη συμπεριφορά σου και αυτό έχει να κάνει και με τους πολιτικούς χώρους και με τους ανθρώπους, που ζουν στους πολιτικούς χώρους. Κουραστήκαμε με τις ταμπέλες. Δεν με νοιάζει η ταμπέλα, που έχει το μαγαζί  απ` έξω, με ενδιαφέρει τι πουλάει από μέσα το μαγαζί! Την Αριστερά δεν την χαρίζω εγώ προσωπικά σε κανέναν.  Δεν είναι σημαία ευκαιρίας. Και αν η πολιτική  του ΣΥΡΙΖΑ και εκείνο του εκπληκτικό, που είπε στον κ. Τραμπ ο Αλέξης Τσίπρας ότι μας συνδέουν κοινές αξίες, είναι Αριστερά, ε… μ` αυτή την Αριστερά δεν μπορείς να έχεις καλή σχέση.»

Χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη «κομψή, με χρυσά μανικετόκουμπα, σιδερωμένους γιακάδες και μεταξωτές γραβάτες», δήλωσε πως «θα προτιμούσε να πηγαίνει άσχημα η Αριστερά και να πηγαίνει καλά τόπο, αλλά δυστυχώς δεν συμβαίνει αυτό».

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη ανάγκη εκσυγχρονισμού του πολιτικού λόγου του ΚΚΕ σημείωσε: «Ο εκσυγχρονισμός μπορεί να έχει διαφορετική έννοια για τον καθένα. Αν θεωρώ εκσυγχρονισμό το  ότι μπορεί με τον Καμμένο να κάνω κυβέρνηση, αυτό δεν είναι εκσυγχρονισμός, αυτό είναι πιο παλιό και από τις λάσπες. Δεν είναι καθόλου σύγχρονο.»

Ερωτηθείς για τη σημερινή  στάση του και αξιολόγηση απέναντι σε πρόσωπα με τα οποία συνυπήρξε στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφού έκρινε χαμηλό τον  πήχη της σημερινής Διοίκησης του Δήμου, ο κ. Σαχίνης υπογράμμισε: «Πιστεύω ότι η συμπεριφορά μου και με όσους έχουν διοικήσει τον Δήμο – και εννοώ τη διοίκηση Κοσμόπουλου και τη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου- ήταν με βάση τα “κιλά” μου. Ποτέ δεν είχα ανέβει σε κανένα καλάμι, ούτε σε κανένα τηλεγραφόξυλο.  Και σήμερα ακόμα έχω σχέσεις και με την κόρη του κ. Κοσμόπουλου και με τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και με τους τότε συναδέλφους της πλειοψηφίας. Ανταλλάσσουμε σκέψεις.»

Στην παρατήρησε δε, πως κάποιοι θα του πουν ότι ο Παπαγεωργόπουλος είναι κόκκινο πανί, ο κ. Σαχίνης σημείωσε: «Δικαίωμά καθενός να μου πει ό,τι θέλει. Εγώ έχω ξεκαθαρίσει πως θέλω να πατάω γερά στη γη και να μην προσπερνώ ποτέ την ανθρώπινη διάσταση. Θέλω ανθρώπινους, ανθρώπους. Όσοι επιζητούν ζόμπι δεν με ενδιαφέρουν.»

 

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This