Ψήφος αποδήμων: Προς υπερψήφιση και από τους 300 – Αίρει τις επιφυλάξεις του το ΚΚΕ

21 Νοεμβρίου 2019

Έκκληση προς όλα τα κόμματα απεύθυνε από τη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σχετικά με την ψήφιση του Νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων, προκειμένου όπως τόνισε ο υπουργός να δείξουν όλοι έμπρακτα την ευθύνη που τους αναλογεί στους Έλληνες του εξωτερικού.

Φαίνεται ότι κάλεσμα του κ. Θεοδωρικάκου έπιασε τόπο καθώς η διαδικασία οδηγείται προς υπερψήφιση του νομοσχεδίου από όλα τα κόμματα, καθώς και το ΚΚΕ προσανατολίζεται στο άρει τις όποιες ενστάσεις του και εν τέλει να δώσει την ψήφο του στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ έχει ζητήσει να τεθούν προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν ότι αυτοί που θα διευκολυνθούν έχουν γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και άμεση επίπτωση των εκλογικών τους επιλογών.

Φαίνεται όμως ότι η κυβέρνηση κατάφερε να επιτύχει συνθήκες κοινοβουλευτικής σύγκλισης για την συνταγματική και νομοθετική κατοχύρωση της διευκόλυνσης των ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους διαμορφώνονται στην Βουλή.

Σημειώνεται ότι οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης και της ΝΔ για το περιεχόμενο της αναθεώρησης του άρθρου 54 αλλά και του εφαρμοστικού νομοσχεδίου που θα ακολουθήσει αίρουν τις βασικές ενστάσεις του ΚΚΕ που φαίνεται να έχει λάβει «ηγετικό» ρόλο μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25) στις σχετικές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Νωρίτερα ο κ. Θεοδωρικάκος στο κάλεσμα που απεύθυνε υπογράμμισε ότι «η χώρα έχει ανάγκη τον παγκόσμιο ελληνισμό» και τόνισε πως η υπερψήφιση του άρθρου 54 του Συντάγματος που αφορά στην ψήφο των εκτός επικρατείας Ελλήνων «θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα ευθύνης από όλα τα πολιτικά κόμματα».

«Θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος. Ένα ισχυρό μήνυμα προς τους συμπατριώτες μας ότι η πατρίδα θέλει να κρατήσει ισχυρούς δεσμούς μαζί τους, ιδιαίτερα τώρα στην προσπάθεια για την αναγέννησή της», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: parapolitika.gr

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This