«Χωματερή» σκουπιδιών και… ανθρώπων δίπλα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

3 Οκτωβρίου 2019

Στον μεγαλύτερο… σκουπιδότοπο του πολεοδομικού συγκροτήματος έχει μετατραπεί η περιοχή των Λαχανόκηπων, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι που επιμένουν πεισματικά να μην εγκαταλείπουν τη γειτονιά τους.

Η γνωστή περιοχή στη δυτική είσοδο της πόλης, που πριν λίγα χρόνια «έτρεφε» τουλάχιστον 200 καλλιεργητές γης που προμήθευαν με λαχανικά την Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, παραμένει σήμερα εγκαταλελειμμένη.

Αν και αποτελεί μέρος πολιτικών εξαγγελιών περί δημιουργίας ενός business center, η περιοχή, με το μεγαλύτερο μέρος της να ανήκει στον Δήμο Θεσσαλονίκης, παραμένει εκτός σχεδίου πόλεως.

«Μια περιοχή με ιστορική αξία έχει μετατραπεί σε άντρο παραβατικών, σε απέραντο σκουπιδότο και σε ύστατο καταφύγιο αστέγων και άλλων περιθωριακών στοιχείων που συγκεντρώνονται κάθε βράδυ στα παρατημένα παραπήγματα», όπως τόνισαν μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Ρότα Βόρεια» με την Όλγα Γκάλη, ο κ. Δημήτρης Τζέκης, εκπρόσωπος της Κοινωνίας των Πολιτών και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών.

«Υπάρχει σχεδιασμός και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, έχει ήδη υποβάλει σχέδιο ένταξης των Λαχανόκηπων στο σχέδιο πόλης στο αρμόδιο υπουργείο, θα χρειαστεί όμως χρόνος», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Σωκράτης Δημητριάδης. «Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει η δράση για την αναμόρφωση της περιοχής.»

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Σωκ. Δημητριάδη:

 

 

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This