ΥΠΕΞ: Στα χέρια της Αθήνας το Μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης

5 Δεκεμβρίου 2019

Το κείμενο αλλά και οι χάρτες με όλες τις συντεταγμένες δόθηκαν , σήμερα, στην τουρκική Βουλή προκειμένου να εγκριθεί το λεγόμενο «μνημόνιο κατανόησης Τουρκίας-Λιβύης». Πρόκειται, ουσιαστικά, για τον ίδιο χάρτη που είχε δημοσιευθεί τις προηγούμενες μέρες.

Το κείμενο της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, βρίσκεται ήδη στο υπουργείο Εξωτερικών και μεταφράζεται από τα τουρκικά προκειμένου να εξεταστεί ενδελεχώς, ωστόσο η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως πρόκειται για μια συμφωνία νομικά άκυρη, που προσθέτει βαθμούς περιπλοκότητας σε μια ταραγμένη γειτονιά.  Όπως διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές, αυτό δεν έγινε από την πλευρά της Λιβύης.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Έλληνας Πρωθυπουργός διατύπωσε την ίδια θέση, ενώ η Αθήνα έχει ήδη επιδώσει τελεσίγραφο στον πρέσβη της Λιβύης να παρουσιάσει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, μέχρι την Παρασκευή. Τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης έχουν ήδη καταδικάσει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, αλλά και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

parapolitika.gr

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This