Τ. Αλεξιάδης στο Radio North 98- Στο ΥΠΟΙΚ έπρεπε να μείνουν οι ηχογραφήσεις Βαρουφάκη

6 Σεπτεμβρίου 2019

«Ο Γιάννης Βαρουφάκης ως υπουργός Οικονομικών είχε υποχρέωση να ενημερώσει την υπηρεσία για τα στοιχεία που είχε στην διάθεσή του είτε από ηχογραφήσεις είτε από άλλες πήγες του εξωτερικού.» Αυτό τόνισε μιλώντας στο Radio North 98,0 Fm ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Πειραιώς και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξίαδης.

Στην εκπομπή  «Βεράντα Αριστοτέλους» με τους δημοσιογράφους Ειρήνη Γκέλη και Βαγγέλη Στολάκη, ο κ. Αλεξιάδης είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Όταν πήγα στο υπουργείο Οικονομικών έψαχνα τα αρχεία για να βρω έστω και μια σελίδα από το περίφημο πρόγραμμα του κ. Βαρουφάκη για τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο. Δεν βρήκα ούτε μια σελίδα. Μπορεί κάπου να έχει παραπέσει πίσω από ηχογραφήσεις. Όταν είσαι υπουργός Οικονομικών, ορκίζεσαι, έχεις την ιδιότητα του δημοσίου λειτουργού και πρέπει να γνωρίζεις πως  για ό,τι ενημερώνεσαι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων πρέπει αμέσως να ενημερώσεις την υπηρεσία”. Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Όταν λοιπόν ένας υπουργός έχει ένα στοιχείο δεν το κρατά για τον εαυτό του, το καταθέτει στην αρμόδια υπηρεσία. Αν ο κ. Βαρουφάκης έχει κάποια αρχεία που σχετίζονται με τη χώρα και τη διαπραγμάτευση έπρεπε να τα είχε καταθέσει στο υπουργείο του με εμπιστευτικό ή απόρρητο πρωτόκολλο. Για να σας θυμίσω η χώρα ταλαιπωρήθηκε από αντίστοιχες ιστορίες όταν κάποιοι υπουργοί κράταγαν τα κρατάγαν στο γραφείο τους. Αν ο κ. Βαρουφάκης έχει κάποια αρχεία είτε γιατί του τα έστειλαν κάποιοι από το εξωτερικό, είτε γιατί τα κατέγραψε ο ίδιος έπρεπε να τα έχει καταθέσει στο υπουργείο του» σχολίασε ο κ. Αλεξίαδης.

Ο ίδιος πάντως ανέφερε ότι σκοπεύει να παρακολουθήσει την ταινία του Κώστα Γάβρα. «Θα τη δω επειδή μ’ αρέσει ο κινηματογράφος» ανέφερε.

O κ. Αλεξίαδης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση σημειώνοντας πως στη ΔΕΘ «δεν θα ακουστεί η κατάργηση ούτε ενός από τους 29 «άδικους», όπως ισχυριζόταν η ΝΔ, φόρους για τους οποίος μιλούσε προεκλογικά.

Εξέφρασε την άποψη πως τα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της Οικονομίας ήταν επικοινωνιακά:  «Έγιναν πάρα πολλά τα οποία δεν επικοινωνήθηκαν δυστυχώς. Η  νέα κυβέρνηση παίρνει μέτρα τα οποία είτε τα είχαμε ξεκινήσει  εμείς είτε είχαν προετοιμαστεί από τη δική μας περίοδο.»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This