Τζώρτζια: «Μεγαλώνουμε μαζί, μέσα από ήχους και εικόνες»

7 Νοεμβρίου 2019

Η Τζώρτζια, η τραγουδίστρια του συγκροτήματος «Μπλε», μίλησε στο Radio North 98, με αφορμή την εμφάνιση του συγκροτήματος την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε, όπως είπε, όλα εδώ ξεκίνησαν…

«Στη Θεσσαλονίκη άρχισαν όλα και μετά από 20 χρόνια που ερχόμαστε και… συναυλιαζόμαστε, οι μισοί από τους θεατές είναι πλέον πολύ καλοί μας φίλοι, ξέρουμε τις προσωπικές τους ιστορίες και αυτοί τις δικές μας. Και αυτό είναι που μας αρέσει, διότι μας αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Μεγαλώνουμε μαζί μέσα από ήχους και εικόνες», σημείωσε η Τζόρτζια.

Όπως τόνισε, η πορεία των «Μπλε» άρχισε το ‘96, ενώ η ίδια μπήκε στο συγκρότημα το ‘98. «Η Θεσσαλονίκη τα έκανε όλα, δεν θα γινόταν σε άλλη πόλη αυτό. Εγώ τότε συνεργαζόμουν με την Άννα Βίσση, ήμουν χορεύτρια στους ‘‘Δαίμονες’’. Η Άννα ήθελε να με δοκιμάσει στο τραγούδι, οπότε με πήρε μαζί της σε κάποιες δουλειές. Οι ‘‘Μπλε’’ άκουσαν από κοινούς φίλους για μένα, ήρθαν, με είδαν, με άκουσαν, γνωριστήκαμε και όλα τα άλλα είναι ιστορία».

Τα συγκροτήματα γενικά δεν αντέχουν στο χρόνο. Όχι όμως οι «Μπλε». Πώς το πέτυχαν;

«Όταν γνωριστήκαμε ήμασταν αρκετά ώριμοι και είχαμε επαγγελματικές αποσκευές, είχαμε βιώσει αποτυχίες. Είχαμε καταλάβει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνεις κάτι να λειτουργήσει και όταν το κάνεις να λειτουργεί δεν το πετάς στα σκουπίδια χωρίς λόγο. Επίσης είναι πολύ όμορφο να μαθαίνεις να λειτουργείς μέσα από μία ομάδα. Δυστυχώς εμείς σαν λαός δεν το έχουμε αυτό το πράγμα, δεν μας εκπαιδεύει κανείς στο να μπορούμε να συνεργαζόμαστε. Έχει τη δική της γοητεία η συνεργασία αλλά θέλει υπομονή στο να μπορείς να ανεχτείς την άλλη άποψη και παράλληλα να έχεις και εσύ τη δική σου γνώμη»

Οι «Μπλε» έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ελληνόφωνο ροκ εδώ και 20 χρόνια. Το μέλλον; Τι σκέφτονται; Τι σχεδιάζουν;

«Συνεχώς προσπαθούμε να φύγουμε από τις ‘‘δάφνες’’ μας και τη σταθερότητα. Η ζωή είναι από μόνη της αλλαγή, οπότε αφήνουμε το πράγμα να μας πάει, αλλάζουμε. Αφήνουμε νέους ήχους, νέους ανθρώπους, νέες μουσικές να μας επηρεάζουν, μαθαίνουμε, προσπαθούμε να παίρνουμε καινούριες πληροφορίες».

Σε λίγο καιρό άλλωστε, όπως είπε η Τζόρτζια, θα είναι έτοιμη νέα τους δουλειά. «Ετοιμάζουμε νέα δουλειά, θα είναι έτοιμη σε περίπου έναν μήνα. Θα έχει και τραγούδι από τον πρώτο δίσκο, τότε που δεν υπήρχε η δική μου φωνή. Το έχουμε αλλάξει, το έχουμε πειράξει…».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην εκπομπή “Όσα φέρνει ο Βαρδάρης”, με την Έφη Τσαμπάζη και την Ντόνια Κανιτσάκη

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This