Στη Βουλή η τροπολογία για το THESS INTEC – Οι βασικές προβλέψεις

28 Μαΐου 2020

Κατατέθηκε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τη δημιουργία τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς στη Θεσσαλονίκη, του γνωστού Thess INTEC, σε έκταση 760 στρεμμάτων πλησίον του αεροδρομίου «Μακεδονία». Όπως έγραψε πριν από λίγες ημέρες η Voria.gr οι τελικές ρυθμίσεις συμφωνήθηκαν κατά την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην πόλη την περασμένη Τρίτη. Τα βασικά σημεία της τροπολογίας του ΥΠΟΙΚ σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας είναι τα ακόλουθα:

Πρώτον, η παραχώρηση από το Ελληνικό δημόσιο στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας ΑΕ για 99 χρόνια των 760 στρεμμάτων που τους προηγούμενους μήνες «επέστρεψαν» από το ΤΑΙΠΕΔ στο υπ. Οικονομικών.

Δεύτερον, η σύσταση δικαιώματος επιφάνειας για την έκταση στο Κτηματολογικό Γραφείο Καλαμαριάς γίνει υπέρ της εταιρείας, που πρόκειται να συσταθεί ως Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΑΝΕΠ). Οι διατάξεις προβλέπουν ότι η μεταβίβαση της κυριότητας του ακινήτου προς την Α.Ζ.Κ. ανακαλείται και το ακίνητο επανέρχεται στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, εάν εντός δυο ετών, από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης έγκρισης για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού πάρκου, η ΕΑΝΕΠ δεν αποδείξει τη βιωσιμότητα του έργου με την προσέλκυση ιδιωτικών χορηγιών και κεφαλαίων για τη συγχρηματοδότησή του.

Απαιτείται ακόμη, η σύνταξη του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου, διαδικασία που γίνεται από την ΕΑΝΕΠ, η οποία έχει και την αποκλειστική ευθύνη για τη σύνταξη των αναγκαίων υποστηρικτικών μελετών, καθώς επίσης των μελετών που είναι απαραίτητες για τη συνολική αδειοδότηση και κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων και απαιτούμενών υποδομών του Thess INTEC.

Πηγή:  voria.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This