Πρώην Προστατευόμενος μάρτυρας Novartis: Δέχτηκα πιέσεις για να δώσω Σαμαρά, Στουρνάρα, Γιωργιάδη, Λοβέρδο

20 Φεβρουαρίου 2020

Πιέσεις, προκειμένου να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα, και συγκεκριμένα τους κ.κ. Σαμαρά, Στουρνάρα, Γεωργιάδη και Λοβέρδο, επανέλαβε ότι δέχθηκε ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, Νίκος Μανιαδάκης.

Ο Νίκος Μανιαδάκης, ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, άνοιξε για άλλη μια φορά τα χαρτιά του στο ΜEGA και στην εκπομπή LIVE NEWS του Νίκου Ευαγγελάτου κατήγγειλε για άλλη μια φορά τον τρόπο που ελήφθησαν πολλές από τις καταθέσεις των μαρτύρων για την υπόθεση Novartis , σημειώνοντας ότι «δέχθηκαν πιέσεις κι άλλοι μάρτυρες», ενώ έκανε έκκληση στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, να προστατεύσει από τη μια τον θεσμό του προστατευόμενου μάρτυρα, αλλά από την άλλη και τους απλούς πολίτες που διασύρονται, από μάρτυρες που δεν είχαν το δικαίωμα να είναι «προστατευόμενοι».

Ειδικότερα, ο κ. Μανιαδάκης αποκάλυψε: «Μου ασκήθηκαν πιέσεις να κατονομάσω Σαμαρά, Στουρνάρα, Γεωργιάδη, Λοβέρδο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιαδάκης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου, από ποιόν δεχόταν πιέσεις από την κ. Τουλουπάκη και τους άλλους εισαγγελείς, απάντησε «από όλους».

Ο κ. Μανιαδάκης αφού επανέλαβε τις πιέσεις που δέχθηκε προκειμένου να κατονομάσει συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, Σαμαρά, Λοβέρδο, Γεωργιάδη και Στουρνάρα, τόνισε παράλληλα ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» δεν δικαιούνταν να μπουν στο καθεστώς προστασίας μαρτύρων, καθώς και οικονομικά οφέλη έχουν από την υπόθεση, αλλά και εμπλεκόμενοι είναι» και συμπλήρωσε:

«Κάνω έκκληση προς την ηγεσία της δικαιοσύνης. Να προστατέψει το θεσμό του προστατευόμενου μάρτυρα, αλλά και τους απλούς πολίτες που ταλαιπωρούμαστε. Οι καταθέσεις άλλωστε των μαρτύρων αυτών, έχουν μπει στο αρχείο. Δεν βρέθηκαν στοιχεία. Άρα πώς γίνεται οι ψευδομάρτυρες να τυγχάνουν προστασίας; Και όχι οι απλοί πολίτες; Η ηγεσία της δικαιοσύνης πρέπει να τα δει σοβαρά αυτά τα πράγματα. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν υπαχθεί παράνομα στο καθεστώς προστασίας, γιατί είχαν οικονομικό όφελος ή και εμπλοκή».

Για το γεγονός ότι κατονόμασε τον «Μάξιμο Σαράφη» αποκαλύπτοντας ποιος είναι, ο κ. Μανιαδάκης επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του για το ποιο πρόσωπο εκτιμά ότι είναι, σημειώνοντας ότι τον γνώριζε από το επαγγελματικό του περιβάλλον κι ότι είχαν συναντηθεί στο γραφείο της κ. Τουλουπάκη. Με τον Μάξιμο Σαράφη, έχουμε βρεθεί έξω από την εισαγγελία και έχουμε μιλήσει. Τον γνωρίζω από το επαγγελματικό μου περιβάλλον. Όταν είχα ολοκληρώσει την συνάντησή μου με την κ. Τουλουπάκη μου είπε η ίδια. Διακόπτουμε γιατί θα έρθει ο επόμενος μάρτυρας. Και τον συνάντησα στην πόρτα».

Αναφερόμενος τέλος στον προστατευόμενο μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη», ο κ. Μανιαδάκης σημείωσε, ότι τον γνωρίζει από το επαγγελματικό του περιβάλλον κι ότι είχαν συνταθεί στο γραφείο της κ. Τουλουπάκη. : «Ο κ. Σαράφης, επί δώδεκα μήνες ξεκινάει και δίνει καταθέσεις. Ξαφνικά εμφανίζει στην κατάθεσή του, χωρίς να δίνει εξηγήσεις, μια διαφορετική εικόνα. Μέσα στα λάθη που κάνανε με ενέπλεξαν με έναν άνθρωπο που δεν είχα καμία σχέση (σσ Ανδρέα Λοβέρδο) και δεν υπήρξα ποτέ συνεργάτης του».

Πηγή: parapolitika.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This