Ποδηλατοδρομία για το περιβάλλον στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (VIDEO)

5 Ιουνίου 2020

Ποδηλατοπορεία για το περιβάλλον πραγματοποιείται σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το απόγευμα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η ποδηλατοπορεία ξεκίνησε από τον Λευκό Πύργο και κινήθηκε προς το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου επρόκειτο να επιδοθεί ψήφισμα για τη δημιουργία ασφαλούς δικτύου ποδηλατοδρόμων και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Έπειτα θα συνεχίσει τη διαδρομή της προς το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης μέσα από το κέντρο της πόλης.

Όπως αναφέρει ο Περικλής Χατζηνάκος, διαχειριστής του έργου «Κοινά υπό Κατοίκηση», η ποδηλατοδρομία έχει τρεις στόχους. «Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη το οποίο κρίνουμε αντί-περιβαλλοντικό. Έπειτα θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στον κόσμο της Θεσσαλονίκης ότι στο εργοστάσιο του Titan θα καίγονται απορρίμματα, μια τακτική η οποία θεωρείται πλέον αναχρονιστική και έπειτα διεκδικούμε τη συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση νέων ποδηλατικών δρόμων και όχι στην αναβάθμιση των υφιστάμενων που όχι μονο δεν προωθούν το ποδήλατο αλλά το υποβαθμίζουν».

Όπως τόνισε από πλευράς του ο Κώστας Τερζόπουλος, μέλος της συλλογικότητας Gymnosophy, στο πλαίσιο της ποδηλατοδρομίας θα κατατεθεί ψήφισμα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και στο ΥΜΑΘ με πάνω από 6.000 χιλιάδες υπογραφές. «Ζητάμε ένα ασφαλές δίκτυο ποδηλάτων και μάλιστα διπλής κατεύθυνση, αμφίδρομο», δήλωσε ο ίδιος προσθέτοντας ότι το δίκτυο πρέπει να ενώνει τις γειτονιές με το κέντρο και μεταξύ τους και να είναι κατασκευασμένο με ασφαλή τρόπο.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην ανάγκη ύπαρξης ενός μόνιμου Συμβουλίου Ποδηλατικής Πολιτικής, στο οποίο θα συμμετέχει και η διοίκηση του δήμου και οι πολίτες ώστε να συζητάται απο κοινού το ζήτημα της δημιουργίας και της συντήρησης των ποδηλατοδρόμων

Μετά τη λήξη της ποδηλατοδρομίας θα ακολουθήσουν ενημερώσεις και μουσικές εκδηλώσεις στον Λευκό Πύργο. Για όσα άτομα έχουν αφήσει τα ποδήλατά τους να «σκουριάζουν» από τις 16:00 στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει εργαστήριο επισκευής ποδηλάτων.

 

Πηγή: voria.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This