Παναγιώτα Βλαντή στο Radio North: Μεγαλώνουμε με ενοχές

14 Ιανουαρίου 2020

«Από την χαμηλή αυτοεκτίμηση, από την χαμηλή αυτοπεποίθηση, ξεκινούν τα προβλήματα. Φοβόμαστε. Λέμε ‘‘που να πηγαίνω τώρα’’, φοβόμαστε να μιλήσουμε, πολλές φορές βολευόμαστε. Αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα. Είναι επιτακτική ανάγκη να μιλάμε. Αυτό είναι το πρόβλημα», σημείωσε η Παναγιώτα Βλαντή, η οποία πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Σπασμένο Γυαλί» που ανεβαίνει στο θέατρο Αριστοτέλειον, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Όσα φέρνει ο Βαρδάρης».

Τις περισσότερες φορές, όπως πρόσθεσε, τα θύματα βίας είναι γυναίκες. «Έχει να κάνει με το πώς μεγαλώνουμε. Ότι πρέπει να είμαστε πιο υποτακτικές. Ακόμα και γυναίκες που έχουν κάνει καριέρες και που έχουν και ανώτερο μορφωτικό επίπεδο και κοινωνικό επίπεδο ανώτερο, μπορούν να πέσουν θύματα κακοποίησης και βίας. Έχει να κάνει με το πώς μεγαλώνουμε και με την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση που έχουμε, που επίσης καλλιεργείται από το σπίτι. Μας γεμίζουν ενοχές και πάντα πιστεύουμε ότι εμείς φταίμε, για όλα τα κακά του κόσμου. Πόσες φορές δεν ακούμε τον μπαμπά ή τη μαμά να λέει ‘‘εγώ μένω για σας’’; Έτσι μεγαλώνουμε με ενοχές, άρα κι εγώ πρέπει να μη μιλάω, να μείνω στη γωνία μου».

Στο «Σπασμένο Γυαλί», το ψυχολογικό έργο του Άρθρουρ Μίλλερ σε σκηνοθεσία της Άσπας Καλλιάνη, ο συγγραφέας ψυχαναλύει ένα γάμο και μας δείχνει όλα αυτά που μας κρατούν δέσμιους. Πολλές φορές δεν αντιδρούμε επειδή φοβόμαστε το άγνωστο. Άγνωστο όμως είναι το μέλλον μας ακόμη και αν μείνουμε εκεί που είμαστε!

Υπόθεση του έργου:

Στην Νέα Υόρκη του 1938, την νύχτα των κρυστάλλων που οι Ναζί έσπασαν όλα τα μαγαζιά των Εβραίων, η Σύλβια Γκέλμπεργκ ξαφνικά παραλύει. Χωρίς κανένα παθολογικό αίτιο, μένει ακίνητη από τη μέση και κάτω. Μπορεί ένα κοινωνικό γεγονός να επηρεάσει τόσο την υγεία κάποιου; Ή μήπως η αιτία βρίσκεται στον γάμο της με τον Φίλλιπ;

Ο Δόκτωρ Χάιμαν θα σκάψει όσο πιο βαθειά αντέχει στα μυστικά της οικογένειας προκειμένου να την βοηθήσει. Αυτό όμως που θα βρει, μπορεί να μας βοηθήσει όλους.

Πρωταγωνιστούν:
Γιάννης Βούρος, Παναγιώτα Βλαντή, Χάρης Σώζος, Βάσω Γουλιελμάκη, Ελίνα Μάλαμα

Παραστάσεις
Το «Σπασμένο Γυαλί» θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Αριστοτέλειον τις Παρασκευές 17 και 24 Ιανουαρίου και τα Σαββατοκύριακα 18 – 19 και 25 – 26 Ιανουαρίου.

 

 

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This