Ο Υπ.Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας για Novartis – Ποινικό Κωδικα: «Παραλάβαμε την Ελλάδα “μαύρο πρόβατο” στην διαφθορά!»

9 Οκτωβρίου 2019

«Μια σοβαρή και δημοκρατική Πολιτεία δεν μπορεί να έχει ως πρώτο θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης το ρόλο και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν το σεβάστηκε αυτό.» Αυτό τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος» με τον Βαγγέλη Μωυσή, σχετικά με τον αντίκτυπο της υπόθεσης “Ρασπούτιν” και για τις αλλαγές που προωθούνται στον Ποινικό Κώδικα.

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου με εντολή του πρωθυπουργού, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να ανακτηθεί το πραγματικό αίσθημα εμπιστοσύνης των Ελλήνων Πολιτών στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη»,είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιάρας ερωτηθείς για τις επιπτώσεις της υπόθεσης Novartis και εν συνεχεία “Ρασπούτιν” στο κύρος της Δικαιοσύνης. «Η πρόβλεψη για τη θεσμική θωράκιση υπάρχει, αλλά το ζήτημα δημιουργείται όταν παρακάμπτονται οι θεσμικές διαδικασίες και εκεί είναι η ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης, με τις εντάσεις και τις προσπάθειες χειραγώγησης.»

Έκανε δε λόγο για ευρύτερο κλίμα παρέμβασης στην ανεξάρητη λειτουργία της Δικαιοσύνης: «Είναι γεγονός πως δεν υπήρχε ηρεμία στον χώρο των Δικαστικών Λειτουργών, υπήρχαν φωνές για παρεμβάσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης απ` όλη την Ελλάδα και μ` όποιον και δικαστικό κι αν μιλούσατε θα σας περιέγραφε μια εικόνα που δεν τιμά την Ελλάδα και δημιούργησε ερωτηματικά των Ελλήνων πολιτών για την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ο κ. Τσιάρας, ερωτηθείς για τις προωθούμενες αλλαγές τον Ποινικό Κώδικα, έκανε λόγο για θέσπιση αυστηρότερων ποινών για χρήση μόλοτοφ και όρων για τις αποφυλακίσεις, όπως και για αλλαγές σε θέματα που αφορούν στις άδειες αμετανόητων δολοφόνων και τρομοκρατών, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια «να αλλάξει η εικόνα της χώρας που ήταν τo “μαύρο πρόβατo” στον τομέα της διαφθοράς»: «Βρεθήκαμε από την πρώτη μέρα αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα, στην οποία δυστυχώς, η χώρα μας ήταν το “μαύρο πρόβατο” σε όλα τα διεθνή φόρα που αντιμετωπίζουν τη διαφθορά και έπρεπε να κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να αλλάξουμε την εικόνα της Ελλάδας και να ενσωματώσουμε στον συντομότερο δυνατό χρόνο στο Ελληνικό Δίκαιο, τα ζητήματα που δημιουργούσαν πρόβλημα, ειδικά στο θέμα της αντιμετώπισης της ενεργητικής δωροδοκίας.»

“Αγγίζοντας” και το μεταναστευτικό και κληθείς να σχολιάσει το θέμα της απέλασης και… επαναδραστηριοποίησης “δουλεμπόρων” ιδιαίτερα όταν αυτή συλλαμβάνονται στα διεθνή ύδατα, ο κ. Τσιάρας χαρακτήρισε το μεταναστευτικό «βόμβα στα χέρια αυτής της κυβέρνησης εξ` αιτίας χειρισμών της προηγούμενης», και τόνισε πως «οι μέρες που πηγαινοέρχονταν με μεγάλη ευκολία οι δουλέμποροι ανάμεσα στα τουρκικά παράλια και στα ελληνικά νησιά έχουν τελειώσει».

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This