Μ.Κυριζίδης στο Radio North 98: “Θα χρειαστεί χρόνια, αλλά ξεκινάμε την ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους.”

11 Σεπτεμβρίου 2019

«Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους, να αλλάξει αυτό το ακαλαίσθητο και άσχημο τσιμέντο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης μας» τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Εφραίμ Κυριζίδης.

Όπως τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» και τους δημοσιογράφους Ειρήνη Γκέλη και Βαγγέλη Στολάκη «είναι προτεραιότητά μας να ξεκινήσουμε τις εργασίες, τις έρευνες, τις μελέτες. Θα γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός. Η βούληση μας είναι να ξεκινήσουν κι από τον άλλο χρόνο οι διαδικασίες των μελετών. Αν και χρειάζονται πολλά χρόνια είμαστε αποφασισμένοι να ξεκινήσουμε» τόνισε ο κ. Κυριζίδης σημειώνοντας πως πρόκειται για κεντρική προεκλογική δέσμευση του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Ο κ. Κυριζίδης συμπλήρωσε πως έκτος από τα έργα η διοίκηση Ζέρβα αναμένεται να δώσει έμφαση και στις συντηρήσεις έργων που έχουν πραγματοποιηθεί.  Μιλώντας για τις προτεραιότητές του σημείωσε ότι η ανάπλαση της παραλίας από το Λιμάνι μέχρι και τον Λευκό Πύργο είναι μια από αυτές.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων αναφερόμενος στην πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας από την Μητροπόλεως μέχρι την παραλία είπε πως στόχος της διοίκησης είναι να «μπλοκαριστεί» το έργο. «Είναι ένα έργο που γίνεται με δανεικά και δεν βασίζεται σε κυκλοφοριακές μελέτες. Πιστεύουμε ότι δεν είναι απαραίτητο αυτή τη στιγμή –με αυτή την κατάσταση που υπάρχει στον ΟΑΣΘ και την έλλειψη ΜΕΤΡΟ- να κόψουμε και αυτόν τον τρόπο διέλευσης προς την παραλία» τόνισε ο κ. Κυριζίδης.

Τέλος, παραδέχτηκε πως σημειώθηκαν καθυστερήσεις στην ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, έργο που είναι σε εξέλιξη.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This