Κλειστά 4 σχολεία στον Δ. Κορδελιού – Ευόσμου λόγω κρουσμάτων ψώρας

19 Φεβρουαρίου 2020

Δύο νέα κρούσματα ψώρας εμφανίστηκαν σε μαθητές σε σχολείο του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία τεσσάρων σχολείων από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου, Σωκράτη Νικολαΐδη, πρόκειται για μεμονωμένα κρούσματα σε δύο αδέρφια που φοιτούν στο 2ο Γυμνάσιο Κορδελιού, το οποίο θα παραμείνει κλειστό προκειμένου να απολυμανθεί, έπειτα από απόφαση του δήμου.

Κλειστό είναι από σήμερα και το 2ο Λύκειο Κορδελιού, που συστεγάζεται με το Γυμνάσιο όπου εμφανίστηκαν τα κρούσματα. Όπως εξήγησε στη Voria.gr η προϊσταμένη του τμήματος Παιδείας του δήμου, Πολύμνια Βασιλειάδου, η λειτουργία ανεστάλη και στο 8ο δημοτικό σχολείο Κορδελιού, όπου φοιτεί ένα ακόμη αδερφάκι της οικογένειας αλλά και το 13ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορδελιού, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Επιπλέον, την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, κλειστά θα παραμείνουν μετά τη 1.00 το μεσημέρι το 3ο, 10ο και 12ο νηπιαγωγείο που βρίσκονται κοντά στο 2ο Γυμνάσιο Κορδελιού και το 7ο και 8ο νηπιαγωγείο που βρίσκονται κοντά στο 8ο δημοτικό.

«Όλα τα σχολικά συγκροτήματα θα απολυμανθούν» σημείωσε η κ. Βασιλειάδου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως η ψώρα προκαλείται από παράσιτο «το οποίο κάθεται στις επιφάνειες και δεν υπάρχει στον αέρα» ωστόσο κρίθηκε αναγκαία για προληπτικούς λόγους η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων για την απολύμανσή τους.

Τα σχολεία θα λειτουργήσουν ξανά από τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε σχολείο στον Εύοσμο, ωστόσο, από τον δήμο επισημαίνουν πως τα περιστατικά δεν συσχετίζονται.

Πηγή: voria.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This