Καλά κρατεί η ταλαιπωρία των πολιτών στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη – «Aυτοψία» του Radio North 98

17 Ιανουαρίου 2020

Την εφαρμογή των μέτρων που θα αποσυμφορήσουν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ περιμένουν οι… πολίτες που συνάντησε σήμερα το Radio North 98 στις ουρές δύο φαρμακείων του φορέα, σε Τούμπα και οδό Μ.Καλού της Θεσσαλονίκης.

Στις 7:40 το πρωί που ξεκίνησε σημερινή “αυτοψία” του ρεπόρτερ του Radio North Γιάννη Νάκου, ήδη υπήρχε ουρά στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Τούμπα, επί της οδού Τζουμαγιάς, ενώ στις 8:30 περισσότερα από 60 άτομα, περίμεναν να εξυπηρετηθούν με τη λίστα και τον χρόνο αναμονής να μεγαλώνουν διαρκώς.

Η πρόθεση της Κυβέρνησης να παραλαμβάνουν οι ασθενείς τα φάρμακά τους από ιδιωτικά φαρμακεία(59 σκευάσματα), αν και είχε προαναγγελθεί πως θα ξεκινούσε με την είσοδο στο νέα έτος,  καθυστερεί λόγω γραφειοκρατικών και τεχνολογικών ζητημάτων, αλλά και λόγω δυσαρέσκειας μερίδας φαρμακοποιών που κάνουν λόγο για αύξηση των ευθυνών τους χωρίς κανένα όφελος.

Προς το παρόν,  μόνος εναλλακτικός τρόπος για να μην ταλαιπωρηθεί ένας πολίτης που αντιμετωπίζει σοβαρή χρόνια πάθηση, είναι να προμηθευτεί τα ακριβά φάρμακα από ιδιωτικές κλινικές. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει ο ασθενής υποχρεωτικά να νοσηλευτεί.

Στα δύο φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ η ταλαιπωρία για μεγάλο αριθμό ασθενών θα ήταν ακόμα εντονότερη αν δεν ήταν αξιέπαινες οι προσπάθειες υπαλλήλων που συχνά υπερβάλλουν εαυτούς. Την κατάσταση χειροτερεύουν οι μικροί χώροι αναμονής.

«Δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις, δεν είναι εύκολη η αναμονή ατόμων με αναπηρίες, η κατάσταση είναι καταθλιπτική», σχολίαζαν στον ρεπόρτερ του Radio North ασθενείς που περίμεναν για να εξυπηρετηθούν. «Περιμένουμε να εφαρμοστεί επιτέλους η κυβερνητική εξαγγελία, που θα μας ωφελήσει όλους, ώστε να απευθυνόμαστε στα φαρμακεία της γειτονιάς μας.»

 Ακούστε αποσπάσματα του ρεπορτάζ :

 

 

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This