Ι.Μουζάλας: «Οι ΜΚΟ δημιούργησαν το σκοτεινό σημείο στη διαχείριση κονδυλίων για το μεταναστευτικό.»

17 Σεπτεμβρίου 2019

«Υπάρχει σκοτεινό σημείο στη διαχείριση των κονδυλίων για το μεταναστευτικό από τις ΜΚΟ, που το δημιούργησαν οι ίδιες οι ΜΚΟ και δεν ευθύνεται το Ελληνικό Κράτος.»

Αυτό υποστήριξε μιλώντας στο  Radio North 98 o πρώην Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επί ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Μουζάλας.

Ο κ. Μουζάλας υποστήριξε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε «τη μεγαλύτερη απορρόφηση (κονδυλίων) που έχει γίνει σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης για το μεταναστευτικό», δηλώνοντας πως ο ίδιος δεν είχε σχέση με τα οικονομικά: «Δεν διαχειρίστηκα οικονομικά. Πιθανώς θα μπορούσαμε να απορροφήσουμε μεγαλύτερο ποσοστό κονδυλίων, αλλά ξεχνάει κανείς τη γραφειοκρατία τη δική μας και της Ευρώπη.»

Μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης κάνει τους ελέγχους που πρέπει να κάνει και θα φανεί στο τέλος το ο,τιδήποτε. Ό,τι έχει ξοδευτεί από το Ελληνικό Δημόσιο είναι αναρτημένο στη Διαύγεια.»

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως το Ελληνικό Κράτος νομικά δεν μπορεί, δεν έχει δικαίωμα, να ελέγξει τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις: «Παρακάλεσα τις ΜΚΟ, λέγοντας ότι αποτελεί ηθική και νομική υποχρέωσή τους, επειδή δουλεύουν μέσα σε ένα κράτος δικαίου, κάθε μήνα να αναρτούν στη Διαύγεια , τον ισολογισμό: τι ξόδεψαν και που. Αυτό δεν έγινε, αλλά αυτό δεν είναι ευθύνη του Ελληνικού Κράτους.».

Ο κ. Μουζάλας συμπλήρωσε: «Εγώ δεν κατηγορώ της ΜΚΟ ότι έκαναν “λαμογιές”. Υπάρχει εκεί ένα σκοτεινό σημείο για το οποίο κατά την άποψή μου ευθύνονται οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που το δημιούργησαν. Αυτό δημιούργησε και μια κακιά αίσθηση για τις ΜΚΟ στον λαό μας.»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This