Θεσσαλονίκη: «Fake news» τα περί εγκατάστασης μεταναστών στην περιοχή της Εξοχής

19 Νοεμβρίου 2019

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, ένας δήμαρχος και κάτοικοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν «θύματα» μιας φημολογίας περί επικείμενης εγκατάστασης μεταναστών στην περιοχή τους.

Προ ημερών ήταν ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης που αντιμετώπισε την… αβάσιμη οργή δημοτών του μετά από φήμες περί εγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων στο πρώην νοσοκομείο «Παναγία».

Χθες ήταν η σειρά του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη και νέου προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, να αντιμετωπίσει, όχι οργή βέβαια, αλλά σίγουρα προβληματισμό, για φήμες που ήθελαν ένα εγκαταλειμμένο υπό κατασκευή συγκρότημα μεζονετών στην περιοχή της Εξοχής, να γίνεται χώρος υποδοχής προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου.

Ομάδα περίπου 20 δημοτών, προσήλθε στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίαζε και ζήτησε ενημέρωση σχετικά με την εν λόγω φημολογία.
Ο δήμαρχος εξήγησε πως έχει επικοινωνήσει σχετικά και με το υπουργείο εσωτερικών και πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Μετά τις εξηγήσεις, οι κάτοικοι ικανοποιήθηκαν και αποχώρησαν.

Το ερώτημα βέβαια είναι ποιοι και γιατί «παίζουν» με την κοινωνική συνοχή και επιχειρούν να «ερεθίζουν» τον φόβο και την ανησυχία των πολιτών, ανακυκλώνοντας φήμες και fake news σχετικά με περιπτώσεις εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα.
Λες και δεν φτάνουν οι πραγματικές…

Πηγή: parapolitika.gr

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This