Θεσσαλονίκη: Σηκώνει άγκυρα ο «Κωνσταντής» – Τα δρομολόγια

27 Μαΐου 2020

Την άγκυρά του σηκώνει αυτή την εβδομάδα το καραβάκι Κωνσταντής στη Θεσσαλονίκη και βάζει πλώρη για Περαία και Νέους Επιβάτες, σημαίνοντας έτσι την έναρξη της θαλάσσιας συγκοινωνίας για τη φετινή σεζόν στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου.

Από την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Μαΐου, ο Κωνσταντής ξεκινάει δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τον Λευκό Πύργο, συνδέοντας ακτοπλοϊκά για ακόμη μία χρονιά τον κεντρικό δήμο με τις βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» παραλίες του δήμου Θερμαϊκού, ενώ προσεχώς αναμένεται και η έναρξη των δρομολογίων από το καραβάκι Καλυψώ.

Λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του κορωνοϊού, ο Κωνσταντής θα πραγματοποιεί φέτος συνολικά οκτώ δρομολόγια (4 από Θεσσαλονίκη και 4 από Νέους Επιβάτες), ενώ ο αριθμός των επιβατών θα είναι μειωμένος κατά 50%, όπως προβλέπεται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Voria.gr η υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας Karavakia Thessaloniki Waterbus, Πέλλυ Πασχαλίδου, από τους 185 επιβάτες που δύναται να μεταφέρει ο Κωνσταντής, θα επιβιβάζονται πλέον 80 άτομα, ενώ σε κάθε αποβίβαση θα πραγματοποιείται απολύμανση του χώρου.

«Η απολύμανση θα γίνεται με τη μέθοδο του ψεκασμού σε κάθε αποβίβαση και σε όλους τους χώρους» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Πασχαλίδου, προσθέτοντας πως το προσωπικό θα φοράει γάντια και μάσκες, ενώ θα υπάρχουν και αντισηπτικά στον χώρο. Παράλληλα, κατά την επιβίβαση θα διαμοιράζεται το ειδικό έντυπο του ΕΟΔΥ για την κατάσταση υγείας των επιβατών, το οποίο θα παραδίδεται στους υπευθύνους του πλοίου στην αποβίβασή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τιμές των εισιτηρίων θα μείνουν οι ίδιες, ενώ η αρχή των δρομολογίων θα γίνει με ηλεκτρονικά εισιτήρια. «Τα εκδοτήρια και τα infokiosk θα βγουν μετέπειτα σε λειτουργία, ενώ οι επιβάτες θα μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικά εισιτήρια ή να βγάζουν εισιτήρια πάνω στο πλοίο» σημείωσε η κ. Πασχαλίδου, επισημαίνοντας πως η δυνατότητα ηλεκτρονικού εισιτηρίου αποτρέπει αφενός τον συνωστισμό έξω από τα καραβάκια, παρέχει αφετέρου μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες. Ακόμη, παραμένουν σε ισχύ οι κάρτες πολλαπλών διαδρομών, ενώ επισημαίνεται πως τα καραβάκια έχουν ράμπες για την πρόσβαση ΑμεΑ.

«Κάθε χρόνο τα καραβάκια δουλεύουν με ξένους τουρίστες σε ποσοστό 70% και το υπόλοιπο προέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα» σημείωσε καταληκτικά η κ. Πασχαλίδου, εκφράζοντας ωστόσο τις ελπίδες της πως οι πολίτες και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης θα ανταποκριθούν στο εγχείρημα της εταιρείας για μία εν πλω εμπειρία στα νερά του Θερμαϊκού.

Τα φετινά δρομολόγια του Κωνσταντή έχουν ως εξής:

Από Θεσσαλονίκη

10:00 – 12:30 – 15:00 – 17:30

Από Νέους Επιβάτες, Περαία

11:15 – 13:45 – 16:15 – 18:45

Καραβάκι Άγιος Γεώργιος

Πάντως, η εταιρεία Karavaki Thessaloniki Cruises θα εκκινήσει τα δρομολόγια στο καραβάκι «Άγιος Γεώργιος» αργότερα, στις αρχές Ιουλίου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας, Νίκος Τσαμασλής, οι λόγοι που το καραβάκι θα καθυστερήσει την έναρξη των διαδρομών του είναι αφενός το γεγονός πως δεν έχει ανοίξει ακόμη ο τουρισμός, αφετέρου υπάρχει ο περιορισμός του 50% στους επιβάτες. «Θα δούμε τι θα γίνει και θα κινηθούμε αναλόγως» τόνισε ο κ. Τσαμασλής.

Πηγή:  voria.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This