Θα κατασκευαστούν έξι νέα σχολικά συγκροτήματα στο Δ.Θεσσαλονίκης

24 Ιανουαρίου 2020

Έξι σχολικά συγκροτήματα στον δήμο Θεσσαλονίκης εντάσσονται στο κατασκευαστικό πρόγραμμα των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε 2021-2027.

Σε συνέχεια των επαφών και συνεργασιών που είχε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών (ΥΠΟΜΕΔΙ) κ. Κώστα Καραμανλή για το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα της έλλειψης σχολική στέγης στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση μεταξύ του νέου προέδρου της ΚΤΥΠ Α.Ε Τιμολέοντος Κατσίπου, του Διευθύνοντος Συμβούλου Αθανάσιου Γιάνναρη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Εφραίμ Κυριζίδη και του τεχνικού συμβούλου του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρη Μήτρου.

Πρόκειται για δύο σχολικά συγκροτήματα για τα οποία ήδη εκπονείται μελέτη από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και για άλλα τέσσερα για τα οποία η ΚΤΥΠ ΑΕ. θα πραγματοποιήσει τόσο τις μελέτες όσο και την κατασκευή τους.

Παράλληλα θα συνεχιστεί η εκτέλεση των Προγραμματικών Συμβάσεων που έχει συνάψει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την ΚΤΥΠ για τη χρηματοδότηση των απαλλοτριώσεων για την κατασκευή και άλλων σχολείων.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, επαναβεβαιώθηκε το έκδηλο ενδιαφέρον του υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Καραμανλή για την αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης της Θεσσαλονίκης.

Πηγή:.voria.gr

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This