Η Philoxenia 2019 συναντά… τον «σκοτεινό» τουρισμό!

8 Νοεμβρίου 2019

Στη στροφή του τουριστικού προϊόντος σε ένα νέο –για την Ελλάδα- πεδίο προσέλκυσης επισκεπτών, αυτό του dark tourism”, αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELEXPO-ΔΕΘ Κυριάκος Ποζρικίδη, μιλώντας στο Radio North 98, με αφορμή την έκθεση PHILOXENIA που άνοιξε σήμερα τις πύλες της και θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή στο εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Μεταξύ των παράλληλων εκδηλώσεων της PHILOXENIA, ξεχωρίζει το Διεθνές Συνέδριο με θέμα “Dark Tourism”», τόνισε. «Διερευνά το ρόλο που διαδραματίζει το… σκοτεινό παρελθόν ενός τόπου-προορισμού και δίνει βάση σε περιοχές που έχουν γίνει καταστροφές και μαρτύρια. Διεθνή παραδείγματα τέτοιων τουριστικών προορισμών, είναι το «point zero» στη Νέα Υόρκη με τους δίδυμους πύργους, οι φυλακές Αλκατράζ, το Άουσβιτς στη Πολωνία. Όμως ενδιαφέρον παρουσιάζεται και σε τοπικό επίπεδο με το Μουσείο Ολοκαυτώματος το οποίο θα αποτελεί θέλγητρο για τη πόλη, άλλωστε έχουμε τέτοια σημεία στη Θεσσαλονίκη, όπως τα Συμμαχικά Νεκροταφεία τα οποία αναδεικνύουν το ενδιαφέρον»

Ο κ. Ποζρικίδης, σημείωσε, ότι «η συγκεκριμένη έκθεση χρόνο με χρόνο πηγαίνει καλύτερα τόσο από πλευράς συμμετοχών, όσο και επισκεπτών με ήδη 550 εκθέτες από 24 χώρες» ενώ έκανε γνωστό, πως ταυτόχρονα διοργανώνεται και η Έκθεση Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού HOTELIA.

Επιβεβαίωσε, ότι «μέχρι στιγμής έχουμε 108 εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers) από 37 χώρες για τη PHILOXENIA και 46 από 19 χώρες για τη HOTELIA. Ανάμεσα τους, κάποιες που εκπροσωπούνται για πρώτη φορά, όπως η Πολωνία και το Νεπάλ».

Σε ότι αφορά το θεσμό των τιμώμενων περιοχών, Τιμώμενη Χώρα της φετινής διοργάνωσης είναι η Πολωνία, Τιμώμενος Δήμος η Τρίπολη και Τιμώμενη Περιφέρεια η Θεσσαλία. Τέλος, ο κ. Ποζρικίδης τόνισε, ότι φέτος αντιπροσωπεύονται όλοι οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί, καθώς παρούσες θα είναι και οι 13 Περιφέρειες της χώρας όπως και πολλοί Δήμοι, ενώ επισήμανε, ότι «την έκθεση μπορούν να την παρακολουθήσουν από αύριο οι πολίτες έχοντας ελεύθερο παρκινγκ (Πύλη Εμπορίου) και τιμή εισιτηρίου μόνο 5 ευρώ».

 

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This