Ζέρβας: Ποδηλατόδρομος που θα ενώνει δυτική με ανατολική Θεσσαλονίκη

3 Ιουνίου 2020

Ποδηλατόδρομο που θα διασχίζει την πόλη από το ανατολικό μέχρι το δυτικό της άκρο σχεδιάζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σε εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου, ο δήμαρχος, που αναφέρθηκε τόσο στην προσωπική του προτίμηση για τη χρήση του όσο και στις λύσεις που θα δώσει στο κυκλοφοριακό ζήτημα της πόλης, τόνισε ότι με πρόσφατη τροπολογία νομοσχεδίου για την ανάπτυξη χώρου για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δίνεται η δυνατότητα για προσωρινές ποδηλατοδρομήσεις, κάτι που όπως είπε ο δήμαρχος η διοίκηση θα αρπάξει από τα μαλλιά.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει 500 χιλιόμετρα οδικό δίκτυο. Το δίκτυο των ποδηλατόδρομων είναι 12 χιλιόμετρα, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2009 με ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Από το 2009 το δίκτυο αυτό δεν έχει συντηρηθεί στο ελάχιστο και δεν έχει προστεθεί ούτε ένα εκατοστό καινούργιου ποδηλατόδρομου», είπε ο δήμαρχος.

Όπως πρόσθεσε, την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, στην οποία θα κατατεθεί η πρόταση για την προσωρινή δημιουργία ενός δικτύου ποδηλατόδρομων που θα διασχίζει την πόλη από το ανατολικό άκρο μέχρι το δυτικό.

«Στο τεχνικό μας πρόγραμμα δημοπρατεί ταξί επιπλέον δίκτυο μόνιμων ποδηλατοδρόμων προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ μαζί με την συντήρηση μεγάλου μέρους από το υφιστάμενο», είπε για τις επόμενες κινήσεις του δήμου ενώ πρόσθεσε ότι «τους επόμενους μήνες αναμένεται να τριπλασιαστεί περίπου το δίκτυο ποδηλατοδρόμων στον δήμο και να υπάρχουν ποδηλατόδρομοι παντού στην πόλη μας έτσι ώστε το ποδήλατο να είναι ένα εργαλείο στην επίλυση του κυκλοφοριακού».

Αναφέρθηκε παράλληλα στην ανάγκη να αγκαλιάσουν οι Θεσσαλονικείς το ποδήλατο καθώς όπως είπε η χρήση του στην πόλη που είναι επίπεδη και έχει ηλιοφάνεια 300 μέρες το χρόνο μπορεί να εξυπηρετήσει τον καθένα και να βοηθήσει την βιώσιμη κινητικότητα.

«Εγώ ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρα από την αγάπη που έχω για το ποδήλατο θεωρώ ότι πέρα από τη δυνατότητα που σου δίνει να μετακινείσαι και να φτάνεις με ασφάλεια και οικονομία στον προορισμό σου είναι ένα μέσο που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για την ευεξία και την υγεία σου».

Πηγή: voria.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This