Εισαγγελέα για τους Ρομά και στα Διαβατά ζητά ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης

25 Σεπτεμβρίου 2019

Μετά την εισαγγελική παρέμβαση για την κατάσταση στον αυτοσχέδιο καταυλισμό Ρομά στον δήμο Θερμαϊκού, έρχεται μια νέα εισαγγελική παρέμβαση στον οικισμό των Ρομά «Αγία Σοφία» στα Διαβατά.

Όπως είπε στο Radio North98, και στην εκπομπή «Ρότα Βόρεια» ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδης, έχει συντάξει σχετική αναφορά για τον αρμόδιο εισαγγελέα, την οποία και θα αποστείλει αύριο το πρωί.

Ο οικισμός έχει μετατραπεί σε άντρο ανομίας, παραβατικότητας και εγκληματικότητας. Τόνοι σκουπιδιών, μπάζα, κλείνουν τους δρόμους, απορρίμματα, κλεμμένα οχήματα καίγονται ενώ παρακείμενες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στο χώρο των καυσίμων. «Το θέμα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις», τονίζει ο δήμαρχος.

Επιχειρηματίες, μιλώντας στον Radio North, εκφράζουν την αγωνίας τους  για την επιβίωση των επιχειρήσεων τους και για την ασφάλεια των εργαζομένων τους.  Καταγγέλλουν, μάλιστα, την παντελή αδιαφορία της πολιτείας ζητώντας να παρέμβει άμεσα. Παράλληλα, τονίζουν ότι χρειάζεται συντονισμός ενεργειών όλων των φορέων που εμπλέκονται ώστε να αποκατασταθεί η τάξη.

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This