ΕΑΔ για καπνιστικές λέσχες: Θα αφαιρεθούν άδειες καταστημάτων

14 Ιανουαρίου 2020

Απάντηση στην απόπειρα δημιουργίας «Καπνιστικών Λεσχών» με σκοπό την καταστρατήγηση του αντικαπνιστικού νόμου, δίνει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες όλο και πλήθαιναν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ένα… παραθυράκι στον αντικαπνιστικό νόμο που παρέχει τη δυνατότητα, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να λειτουργήσει εντός ενός καφέ ή καφενείου ξεχωριστός χώρος για καπνιστές. Μια καπνιστική λέσχη δηλαδή που δεν θα έχει καμία επαφή με το υπόλοιπο κατάστημα.

Με ανακοίνωσή της η ΕΑΔ υποστηρίζει ότι κάθε απόπειρα καταστρατήγησης του νομικού πλαισίου του αντικαπνιστικού νόμου, θα επισύρει έως και ανάκληση της άδειας λειτουργίας των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο Διοικητής της Αρχής, Άγγελος Μπίνης:

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα και καταγγελίες, επισημαίνει ότι η νομοθεσία κατά του καπνίσματος είναι απόλυτα σαφής, μη επιδεκτική παρερμηνειών ως προς το ρυθμιστικό της πλαίσιο, και έχει ως πρωταρχικό σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών και τη διασφάλιση όρων  υγιούς  ανταγωνισμού και ισονομίας μεταξύ των επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, οποιαδήποτε απόπειρα συγκάλυψης της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος υπό τον μανδύα καινοφανών νομικών μορφωμάτων, με αποκλειστικό σκοπό την καταστρατήγηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, της φορολογικής νομοθεσίας και των εργατικών και υγειονομικών διατάξεων, θα  επιφέρει τον κατά προτεραιότητα ενδελεχή και συνολικό έλεγχο όλων των προϋποθέσεων και συνθηκών ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας τους.

Πηγή:  voria.gr

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This