Γιώργος Κύρτσος: «Δεν βιάζεται η Ε.Ε. για ένταξη Σκοπίων και Αλβανίας – Διεφθαρμένος και ο Ζάεφ»

13 Σεπτεμβρίου 2019

«Μπορεί η Ε.Ε. να ακολουθεί επισήμως τη στρατηγική της γρήγορης διεύρυνσης με την ένταξη των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, αλλά ανεπίσημα φαίνεται πως δεν βιάζεται καθόλου προς αυτή την κατεύθυνση, είτε επειδή ο Ζόραν Ζάεφ αποδεικνύεται εξίσου διεφθαρμένος με τον προκάτοχό του, είτε επειδή υπάρχουν θέματα που σχετίζονται με την εσωτερική μετανάστευση και την πίεση της κοινής γνώμης στις ευρωπαϊκές χώρες.»

Τα παραπάνω ανέφερε ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος  μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος» με τον Βαγγέλη Μωυσή.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι ήδη θετικός αντίκτυπος για την Ελλάδα από τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πως αντανακλάται αυτό στην «ευχάριστη έκπληξη» της «εκτίναξης του Μαργαρίτη Σχοινά». Πρόσθεσε δε πως τόσο η επαναφορά της ποσοτικής χαλάρωσης από τον Μάριο Ντράγκι, όσο και η επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών, σε συνδυασμό με την μείωση των επιτοκίων του δανεισμού της Ελλάδας, δημιουργούν έναν «δημοσιονομικό» χώρο, που ισοδυναμεί με de facto μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο κ. Κύρτσος τόνισε ότι δύσκολα θα δούμε εντυπωσιακές εξελίξεις από πλευράς Ε.Ε. στο μεταναστευτικό, όσον αφορά την προστασία των ελληνικών συνόρων, αν και είναι θετική η πρόθεση της νέας προέδρου της Ε.Ε. Ούρσουλας Φον Ντερ Λάιεν να αλλάξει τη συνθήκη «Δουβλίνο 2» και επανέλαβε την πρόταση για μια λήψη μέτρων τύπου «Αυστραλίας», αν φτάσουμε σε αδιέξοδες καταστάσεις με νέες αυξημένες ροές.»

Τέλος, μίλησε για την απώλεια του Δημήτρη Ρίζου ανατρέχοντας στις αναμνήσεις από την εποχή που συνεργάστηκαν και την εποχή που συγκρούστηκαν, κάνοντας λόγο για μια «μεγάλη πένα» με «λαϊκό αισθητήριο που εξηγούσε την τεράστια απήχηση που είχε, ενώ ως άνθρωπος αγαπούσε τη ζωή και είχε έναν χαρακτήρα που δεν κρατούσε κακίες, ούτε μπορούσες να κρατήσεις κακία ακόμα κι αν είχες συγκρουστεί μαζί του».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This