Απ.Τζιτζικώστας στο Radio North 98.0: «Ή Mετρό, ή φαντασιώσεις μειοψηφίας στη Θεσσαλονίκη!»

11 Σεπτεμβρίου 2019

«Αν η μειοψηφία που επιμένει σε μια φαντασίωση για το σταθμό Βενιζέλου, αρχίσει τις προσφυγές για να προκαλέσει καθυστερήσεις στο έργο, δεν ξέρω ούτε πότε, ούτε… αν θα καταφέρει η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει τελικά Μετρό! Αντίθετα, αν προχωρήσει το έργο χωρίς άλλες περιπέτειες με τη λύση που έχει προκριθεί, η πόλη μπορεί να έχει μετρό, ακόμα και το 2022!»

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στο Radio North 98.0, και στο δημοσιογράφο Βαγγέλη Μωυσή, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, απαντώντας σε σχόλια του πρώην Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, περί μη πρόσκλησης αρχαιολόγων και της Αττικό Μετρό στη χθεσινή συνάντηση φορέων στην ΠΚΜ, υπογράμμισε ότι επρόκειτο για μια συνάντηση εκπροσώπων αποκλειστικώς παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, που δεν περίμεναν να ενημερωθούν… χθες για το έργο: «Όλοι οι φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Τεχνικού Επιμελητηρίου που είναι ο πλέον ειδικός φορέας και θεσμικός σύμβουλος της πολιτείας για θέματα υποδομών, υποστηρίζουν τη λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων του Σταθμού Βενιζέλου από το 2013 που εφαρμόστηκε άλλωστε και στο σταθμό Αγίας Σοφίας. Το 2013 μάλιστα, συμφωνούσε με αυτή τη λύση και ο κ. Γιάννης Μπουτάρης ως δήμαρχος. Το γιατί άλλαξε γνώμη μετά και γιατί άρχισαν οι προσφυγές που καθυστέρησαν το έργο, είναι κάτι που προσωπικά με ξεπερνά. Χωρίς αυτές τις περιπέτειες, θα είχαμε ήδη μετρό, ή θα τελείωνε σε λίγους μήνες!»

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του που «ένας πρωθυπουργός πήρε την πολιτική ευθύνη να δώσει οριστική λύση για το έργο» και εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι είναι εξασφαλισμένη η προστασία των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου μέχρι την επανατοποθέτησή τους στο ίδιο σημείο, όπου θα κοσμούν το ολοκληρωμένο Μετρό Θεσσαλονίκης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This