Έγγραφες δηλώσεις… απεργών ζητά το ΚΘΒΕ! Εκφοβισμός αλά 1950 λέει το ΕΚΘ!

18 Οκτωβρίου 2019

Η ύπαρξη εσωτερικής αλληλογραφίας διευθυντικών στελεχών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας, με την οποία ζητούν από τμήματα του Οργανισμού τη συγκέντρωση… εγγράφων δηλώσεων των εργαζομένων που σκοπεύουν να λάβουν μέρος σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αποκαλύφθηκε στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος» του Radio North 98 με τον Βαγγέλη Μωυσή, με συνδικαλιστικά στελέχη να κάνουν λόγο για τακτικές εκφοβισμού εργαζομένων του 1950 που η απεργία ήταν παράνομη!

Την ύπαρξη της σχετικής αλληλογραφίας (βλ. φωτογραφία στο τέλος του κειμένου) που εντάσσεται στο καταγγελθέν κλίμα εκφοβισμού των εργαζομένων από πλευράς Διοίκησης, επιβεβαίωσε στον «αέρα» της εκπομπής και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΚΘΒΕ κ. Χρήστος Σάββας, προαναγγέλοντας την υποβολή εξωδίκου διαμαρτυρίας για το γεγονός, το οποίο –όπως τονίστηκε στη διάρκεια της εκπομπής- προκαλεί αλγεινή εντύπωση σε κορυφαία στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος. Πόσο μάλλον όταν η πρακτική αυτή και μάλιστα την ώρα υπάρχει διαμάχη για επιλεκτικές διακοπές συμβάσεων εργαζομένων στο ΚΘΒΕ, εφαρμόζεται από μια διοίκηση διορισμένη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι από τη σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. η οποία κατηγορείται από τη αξιωματική αντιπολίτευση για… «νεοφιλελευθερισμό» στα εργασιακά ζητήματα.

 

«Περιμένω να δω πόσο πραγματικά είχαν ζητηθεί από τη Διοίκηση τέτοια στοιχεία και ενέργειες, που σίγουρα αποτελούν εκφοβισμό και παραπέμπουν σε εποχές του 1950 που η απεργία ήταν ποινικό αδίκημα, δεν έχουν καταλάβει κάποιοι ότι έχει αλλάξει το Σύνταγμα», τόνισε μιλώντας στο Radio North 98 ο Οργανωτικός Γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ. Χάρης Κυπριανίδης.

 

Στη διάρκεια της εκπομπής υπογραμμίστηκε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού είναι απολύτως ενήμερη για κλίμα εκφοβισμού που επικρατεί εδώ και χρόνια στο ΚΘΒΕ, όπως εγγράφως και δημοσίως έχουν καταγγείλει οι εργαζόμενοι, αν και προς το παρόν δεν έχει αναληφθεί κάποια πρωτοβουλία.

 

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This