Άσυλο του Παιδιού, σε διαρκή αναζήτηση πόρων!

13 Νοεμβρίου 2019

Έναν αιώνα προσφοράς… αναζητώντας πόρους, συμπληρώνει το “Άσυλο του Παιδιού” στη Θεσσαλονίκη.

«Για να λειτουργήσουμε χρειαζόμαστε ετησίως 1.700.000 ευρώ. Η κρατική επιχορήγηση πέρσι ήταν μόλις 22.000 ευρώ. Και φέτος θα αυξηθεί θα φθάσει στις 33.000, αλλά η απόσταση από τις ανάγκες είναι μεγάλη», είπε  η πρόεδρος του Ασύλου Μαίρη Ευθυμιάδου στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Ρότα Βόρεια” με την Όλγα Γκάλη.

Το ΑτΠ, αποτελεί ΝΠΙΔ, και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη ήδη το 1919, όταν μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου γυναίκες στην Θεσσαλονίκη δημιούργησαν αυτή τη δομή, θέλοντας να βοηθήσουν τις εργαζόμενες μητέρες.

Στο ΑτΠ, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού θα φυλάσσονταν και θα εκπαιδεύονταν. Αυτή η αρχική ιδέα κάλυψε τις ελλείψεις της κρατικής προνοιακής δομής της εποχής. Η λειτουργία του ιδρύματος ακόμη και σήμερα καλύπτει σχεδόν τις ίδιες ελλείψεις. Πλέον αποτελεί πρότυπη συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.   Σήμερα εξυπηρετούνται συνολικά 560 παιδιά, βρεφικής, προσχολικής και σχολικής ηλικίας έως 12 ετών. Υπάρχουν δίδακτρα , λαμβάνονται υπόψη όμως κοινωνικοί παράγοντες.

«Στην τομέα της εκπαίδευσης χρησιμοποιούμε πρωτοποριακές μεθόδους. Έχουμε δημιουργήσει ένα περιβάλλον μετάδοσης γνώσεων και της ικανότητας να μαθαίνεις. Διδάσκουμε την κοινωνική συμβίωση μέσα από κανόνες και ένα πνεύμα δημιουργικότητας στη σκέψη και στην έκφραση», τόνισε από την πλευρά της, η διευθύντρια εκπαίδευσης στο Άσυλο και ψυχολόγος Μαρία Γερογιαννάκη. Η ίδια εργάζεται στο ίδρυμα εδώ και 35 χρόνια και δηλώνει υπερήφανη για τις τόσες γενιές παιδιών που έχουν  φοιτήσει σε αυτό.

Ακούστε τη συνεντεύξη της κ. Μαίρης Ευθυμιάδου

Ακουστε τη συνέντευξη της κ. Μαρίας Γερογιαννάκη

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This