Φόβοι από επίσημα χείλη πως καταρρέει η Renault

22 Μαΐου 2020

Ανοιχτά εκφράζονται πλέον φόβοι από πολιτικά πρόσωπα στη Γαλλία σχετικά με κατάρρευση της αυτοκινητοβιομηχανίας Renault.

O Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε πως η Renault θα μπορούσε να εξαφανιστεί αν δεν λάβει πολύ σύντομα βοήθεια για να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο από την κρίση του κορονοϊού.

Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα χρειαστεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Ο Λεμέρ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 τόνισε ότι το εργοστάστιο της Renault στη γαλλική πόλη Φλεν δεν πρέπει να κλείσει και ότι η εταιρία θα πρέπει να καταφέρει να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας στη Γαλλία αλλά και να παραμείνει παράλληλα ανταγωνιστική. «Ναι, η Renault θα μπορούσε να εξαφανιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Renault Ζαν-Ντομινίκ Σενάρ εργάζεται σκληρά πάνω σε ένα νέο σχέδιο στρατηγικής και έχει τη στήριξη της γαλλικής κυβέρνησης.

Ο Λεμέρ δήλωσε επίσης στην εφημερίδα Le Figaro ότι δεν έχει ακόμα προσυπογράψει δάνειο ύψους 5 δισεκ. ευρώ για τη Renault και ότι αυτές οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

dikaiologitika.gr

Author: Radionorth3

Share This Post On
468 ad
Share This