Σταρόβας για καλλιτέχνες: Δεν είδα καμία σκόπιμη παράλειψη από την πολιτεία

15 Μαΐου 2020

Στο ζήτημα της ενίσχυσης των καλλιτεχνών που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό από την πολιτεία και το μέλλον του καλλιτεχνικού χώρου μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Δημήτρης Σταρόβας.

Ο γνωστός καλλιτέχνης, ανέφερε ότι κανένας επιχειρηματίας δεν θα ρισκάρει να κάνει κάποια δουλειά με αυτά τα μέτρα που ισχύουν λόγω του κορωνοϊού. «Ένας κινηματογράφος μπορεί να βγει με 40 εισιτήρια, αλλά μια θεατρική παράσταση δεν μπορεί να δουλέψουν έτσι» υπογράμμισε.

«Μπορεί να γίνουν το καλοκαίρι κάποιες συναυλίες με μικρά σχήματα» πρόσθεσε.

Ο Δημήτρης Σταρόβας σχολίασε και την κριτική ορισμένων καλλιτεχνών για τη βοήθεια από την πολιτεία, σημειώνοντας ότι «όταν κάποιος είναι σε πανικό ή τρομοκρατημένος, δεν μπορεί να κρίνει σωστά» και πρόσθεσε ότι δεν είδε κάποια σκόπιμη παράλειψη. «Καταλαβαίνω την αγωνία του καθενώς, αλλά οι καλλιτέχνες δεν είναι μια ξεχωριστή κατηγορία που να απαιτεί ειδική μεταχείριση όταν όλοι είναι σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση» συμπλήρωσε.

Για το μέλλον του πολιτισμού, σημείωσε ότι η κατεύθυνση είναι προς το Διαδίκτυο, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες προτιμούν να διασκεδάζουν μέσα από κάποια πλατφόρμα στο Ίντερνετ. Ωστόσο, τόνισε ότι κανείς δεν γνωρίζει αν μπορεί να λειτουργήσει αυτό στο θέατρο ή τις συναυλίες όπου είναι ανάγκη να υπάρχει άμεση επαφή.

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Σταρόβας συμπλήρωσε ότι το χιούμορ αποτελεί την ασφαλιστική δικλείδα της εποχής μας. «Έχω ξεπεράσει πολλές δύσκολες καταστάσεις γελώντας» πρόσθεσε.

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This