Γ. Βρούτσης: Από 84% έως 100% η αναπλήρωση μισθών με τα εξαγγελθέντα μέτρα

22 Μαΐου 2020

Οι προσομοιώσεις που έκανε το υπουργείο Εργασίας δείχνουν πως τα ποσοστά αναπλήρωσης μισθών βάσει των εξαγγελθέντων μέτρων στήριξης είναι από 84% εως 100% διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου. Το νέο πρόγραμμα αφορά την επιδότηση μεγαλύτερου τμήματος απώλειας του μισθού στην περίπτωση που περικόπτεται κατά 50% ο χρόνος εργασίας και έχει διάρκεια έως τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Κεγκέρογλου επικρότησε την στήριξη της ενεργητικής απασχόλησης από την κυβέρνηση, ενώ επισήμανε ότι το μέτρο θα έχει απόδοση εφόσον υπάρχουν έλεγχοι και στηρίζεται η εργασία για να είναι πλήρης και όχι υποαμοιβόμενη. “Να εφαρμοστούν οι νόμοι” τόνισε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η εκ περιτροπής απασχόληση στην αγορά εργασίας υπάρχει τριάντα χρόνια στην Ελλάδα και είναι ελκυστική γιατί συμπληρώνει το εισόδημα. “Δυστυχώς μεταξύ ευελιξίας και ασφάλειας στην εργασία η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της ευελιξίας. Η ασφάλεια αναζητείτε”, όπως είπε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις ομαδικές απολύσεις που επιτείνουν την ανασφάλεια. “Έφεραν τις ομαδικές απολύσεις, ο νόμος αυτός φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή Αχτσιόγλου-Τσίπρα και έχει καταγραφεί ιστορικά” είπε.

“Εμείς θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις και να στηρίξουμε τους εργαζόμενους”. Είτε με τα 800 είτε 534 ευρώ που λέτε, αλλά ξεχνάτε ότι αυτά συνοδεύονται και από πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Το συνολικό κόστος για την Πολιτεία ανέρχεται στο μέσο μισθό 1.200 ευρώ ανα εργαζόμενο” ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

Της Μαρίας Νταλιάνη

capital.gr

Author: Radionorth3

Share This Post On
468 ad
Share This